Борисов, Фандъкова и Теменужка Петкова да се извинят на гражданите

...
Борисов, Фандъкова и Теменужка Петкова да се извинят на гражданите
Коментари Харесай

Манолова: Борисов, Фандъкова и Теменужка Петкова да се извинят за хаоса с изравнителните сметки за парно

Борисов, Фандъкова и Теменужка Петкова да се извинят на жителите за хаоса с изравнителните сметки за парно. Да се извинят за противозаконното прихващане на сумите за топла вода и за сумите от сметките за парно, които трябваше да се върнат, само че не ги върнаха. През март Борисов даде обещание да има понижение на сметките поради по-ниската цена на природния газ с над 40%, а през август се оказа, че хората имат да доплащат.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова пред Центъра за осведомително обслужване на " Топлофикация София ", където беседва с недоволни от изравнителните си сметки жители.

Сметната палата би трябвало да направи проверка на " Топлофикация София ", Министерството на енергетиката да ревизира по какъв начин се връщат парите на хората от сметките. Столичният общински съвет да реализира надзор за какво няма информация в уеб страницата на „ Топлофикация София “ за разминаванията в сметките, за какво не понижават сумите в изравнителните сметки и не връщат на хората пари, а им изпращат нови, по-високи сметки, добави Манолова.

На 3 март Борисов разгласи историческа победа, че с „ Газпром “ е контрактувано над 40% понижение на цената на природния газ. Месец по-късно депутатите взеха решение да не се връщат пари, а да се прихващат суми от бъдещи сметки за парно. В уеб страницата на „ Топлофикация “ обаче има информация само за това какво би трябвало да дадат жителите като сума, само че не и какво имат да получат след понижението на сметките с 11% (а не с 40%) за жителите поради по-ниската цена на природния газ, напомни Манолова.

Става ясно само, че част от топлинните счетоводители имат разминавания в сметките. По-голям безпорядък настава и вместо да връща, „ Топлофикация “ прихваща суми от сметките за юни. Така гражданка получава фактура, в която написа, че би трябвало да й върнат 90 лева, само че дължи 80 лева, а по-късно се постанова да заплати 198 лева, неразбираемо за какво, изясни Манолова един от неуместните проблеми, за които е осведомена в приемната си.

По време на живото включване през Facebook ръководителят на „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова се свърза с шефа на „ Топлофикация “ с апел да пристигна и да изясни на хората на опашката разминаванията в сметките. При чакащите обаче беше изпратен чиновник на „ Топлофикация “, а Манолова го попита за какво информацията за изравнителните сметки не е обществено оповестена в уеб страницата на сдружението.

Да излезе цялото управление и да изясни на жителите хаоса със сметките им за парно, безапелационна бе Манолова.

В приемната на „ Изправи се.БГ “ в последните дни жители алармират за безпорядък и аномалии с изравнителните сметки за парно и топла вода.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР