Борислав Гуцанов, БСП за България, бюлетина № 33, преференция 102Вторият

...
Борислав Гуцанов, БСП за България, бюлетина № 33, преференция 102Вторият
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: 435 млн. лева потъват във Варненското езеро

Борислав Гуцанов, " Българска социалистическа партия за България ", бюлетина № 33, преференция 102 Вторият в листата на „ Българска социалистическа партия за България “ за Варна: " Само с четвърт от тези пари България щеше да има личен драгажен флот, от който да печели "
„ 435 млн. лв., дадени от държавното управление на ГЕРБ без търг и конкурс за удълбочаване на канала “море-езеро ” във Варна, са на път да потънат безследно във Варненското езеро “, предизвестява претендентът за народен представител на „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов.

„ Само с ¼ от тези от тези пари България можеше да има личен драгажен флот, с който освен да поддържа дълбочините в българските пристанища, само че и да печели пари», счита вторият в листата на левицата. Той е безапелационен, че потребността от удълбочаване на канала е безспорна, само че заложените в плана параметри – дълбочина от 14,5 м., са неизпълними при съществуващите условия. Едно от тях е Аспарухов мост и бермата му от 13,2 м. „ Ако до него се дълбае на 14,5 м. дълбочина той ще падне, в случай че не се направи в допълнение подсилване на основите, само че за такова не са планувани средства “, споделя Гуцанов. Той напомня и съществуването на две скали – след моста на 13 м. и пред с. Страшимирово на 12 м. дълбочина, които не са разрушени даже при първичното прокопаване и сега се явяват непреодолима спънка за постигане на заложената дълбочина от 14,5 м. „ И трето, само че не на последно място по значимост: 3423-метровата кейова стена на пристанище “Варна–запад ” е на 12 метра и тя ще се срути, в случай че не бъде вдълбана с още два метра, с цел да се удълбочи акваторията на пристанището. А за това са нужни милиони, които също не са планувани “, изяснява претендентът за народен представител.

„ Заради всичко това настоявам, че тези пари са предопределени не за решение на несъмнено действителен проблем, а за попълване на нечии банкови сметки. Още повече, че драгираните маси, които би трябвало да се изсипват отвън 12-милната зона, сега се натрупат в изчерпаните депа в езерото и единствено след 3-4 години ще се свлекат назад. И отново ще има потребност от удълбочаване. Аз откровено се надявам от това перпетуум-мобиле за крадене на пари да се заинтересуват българската прокуратура.

“Кристално ясно е, че 435 млн. лв. сега безусловно потъват във Варненското езеро пред очите на всички “, безапелационен е Борислав Гуцанов. Той се ангажира още в първите дни на новото Народно заседание още веднъж да сложи въпроса пред Министъра на превоза с искане за цялостна проверка на договорката и инспекцията й от способените органи.

“Ще работя България да има съответна морска политика и да възроди тези действия, които бяха занемарени поради безхаберието на предходните ръководещи – морско избавяне ”, разгласи вторият във Варненската листа на коалиция “БСП за България ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР