Борис Гондов: Животът на човек е заключен между началото и

...
Борис Гондов: Животът на човек е заключен между началото и
Коментари Харесай

Борис Гондов: Животът на човек е заключен между началото и края

Борис Гондов: Животът на човек е заключен сред началото и края
„ Между Прокоба и Голгота ” – по този начин е озаглавил изложбата си Борис Гондов, който демонстрира свои рисунки и статуи, направени през 2018 година Произведенията на изкуството са изложени в столичната изложба „ Контраст ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ 15 дървени статуи и 25 рисунки, съпровождат изложбата. Аз стартирам работа не с глина и гипс, а с рисунка и по-късно трансферирам облика непосредствено на дървото, върху което скалъпвам ”, сподели скулпторът.

Експозицията демонстрира хубостта на женската фигура – облечена и гола. В началото на галерията са сложени скулпторите на Спасителя, а другата е Прокоба и Голгота.

„ Те са опорната и морална точка на изложбата. С тях желая да покажа, че съзнателният живот на човек стартира с осъзнаването на неговото божествено начало и възвишен край. Това е смисълът на изложбата. Да покажа живота, заключен сред тези два стадия – началото и края ”, изясни Гондов и добави, че всеки би трябвало да остави следа след себе си, която да потвърждава, че не е живял на вятъра.

Изложбата може да бъде забелязана в изложба „ Контраст ” до 2 март 2019 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР