Борис Бонев сам призна, че Паметникът на съветската армия е

...
Борис Бонев сам призна, че Паметникът на съветската армия е
Коментари Харесай

Дачков пусна грозен колаж на Борис Бонев и го приспа: Моли се Путин да му спаси мръсния задник

Борис Бонев самичък призна, че Паметникът на руската войска е демонтиран по конюнктурно-политически аргументи, а не поради „ огромната борба със злото за паметта “. Ето какво съобщи неуспелият кандидат-шеф на Столичния общински съвет в понеделник: „ Под нашите хора разбирам единствено от „ Спаси София “. От нашите сътрудници в СОС има хора, които желаят да се придвижи сглобката и в София. В седмицата, в която говорихме с Българска социалистическа партия за схващане, някой взе решението за МОЧА. Ще бъдем в съпротива, ние с ГЕРБ в сглобка в никакъв случай “.
Явор ДАЧКОВ, Филтър
Бонев удостовери информацията, която аз и мои сътрудници имахме, че болшинството в СОС е контрактувано сред Васил Терзиев, „ Спаси София “ и Българска социалистическа партия с ръководител на съвета от левицата, а неочакваната акция против Паметника на руската войска се е случила, с цел да го направи невероятно. Инициатори са деятелите на „ Демократична България “ в регионалната администрация. Те започнаха безусловно противозаконното рязане на фигурите от постамента, с цел да реализиран дребнавата си политическа цел и София да не получи най-сетне устойчиво ръководство месец и половина след изборите. С този ход Демократична България изолира Българска социалистическа партия, която след ексцесиите с паметника няма по какъв начин да поддържа Терзиев и неговите хора в общината. Освен това Демократична България тласна Терзиев в обятията на Борисов и досегашния модел на ръководство на ГЕРБ в общината, тъй като различен вид за реализиране на болшинство няма.
Самият Терзиев оня ден се затюхка и написа сърцераздирателно във Facebook: „ Изборът на ръководител на СОС не търпи отсрочване. Кое е по-важно: един монумент или 1 млн. живота в София? “.
Логичният въпрос към него пък е – щом този монумент не е толкоз значим, за какво позволихте да го нарежат по най-варварския метод, вместо да се погрижите за болшинството, което е ваша отговорност като спечелили?
Това са риторични въпроси. Нито Терзиев, нито Бонев имат обикновени политически умения, с цел да ги схванат. Те са следващите нарциси, които доста желаят да са на власт, само че като я вземат, не знаят какво да вършат с нея. Бонев, да вземем за пример, искаше да става началник на СОС, а от самото начало повтаря, че не желае поддръжката на ГЕРБ, макар че е явно, че без техните гласове математиката не му излиза. От щаба на Терзиев се кълняха, че самият Путин се е въплътил във Ваня Григорова и ще стане кмет, а в този момент се молят на Путин да им избавя задниците. От месец и половина не могат да изберат началник на съветниците в общината и по протокол още циклят на първо съвещание, тъй като общинския съвет не може да работи без определен ръководител, а от месец цяла София е осеяна с паднали клони след първия ноемврийски сняг, които Терзиев още не може да извози. Виж, да щипнат 50 000 лв. за грозна коледна декорация пред „ Св. Александър Невски “ съумяха стремително.
Да напомням ли и всички злорадствания на ПП-ДБ към ГЕРБ от предишните и по-миналите избори, че който е победител, той носи отговорност за мнозинството…
Сега сами се сложиха в обстановката да се унижават и да молят Борисов за поддръжка. Ще би трябвало да го създадат персонално, тъй като Бойко Борисов пое софийската организация. На Терзиев ще се наложи да се унижи и да отиде на килимчето в Банкя, само че и тогава надали ще се научи по какъв начин се прави политика.
Сега няколко думи за паметника. Както се разбра – това беше политическо-битово решение, подбудено от клановите разделения в ПП-ДБ и няма нищо общо с високопарните думи за историята, справедливостта и огромните хрумвания на българските русофоби. Ако им влизаше в политическите сметки да го оставят, щяха да го държат до края на света. Както прочее го държаха и до през вчерашния ден, а решението за премахването му е от години.
Политическите играчи не ги интересуват концепциите, а сметките. Колкото до политическите ентусиасти, които доста се кефят на това безчовечие, ще им напомня, че преди 25 години Съюз на демократичните сили по този начин се радваха и на ексцесиите на починалия Евгений Бакърджиев с мавзолея, само че след това в никакъв случай не видяха повече власт. Това е спектакъл за лумпени, който няма нищо общо с значимите диалози за историята и паметта. В България последните две в никакъв случай, но в никакъв случай не са били освен на респект, само че даже и в листата с второстепенните за българите неща, тъй че това, което се случва с Паметника на руската войска е разумно и естествено.
Комунистите, които през днешния ден доста си дерат ризите за него, също доста обичаха да събарят монументи, да заличават паметта и да подменят историята. Това, наподобява, е част от националния ни темперамент. Само ще отбележа, че руската войска спря Хитлер, чиито проекти за славяните бяха същите като тези за евреите. Да започнеш да умуваш по какъв начин да извъртиш този факт по този начин, че да изкараш, че не е реалност, е психопатска история. Аз не диспутирам с психопати. Отдавна съм схванал, че няма смисъл. За тях можем единствено да се помолим.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР