Борис Бонев, лидерът на гражданската организация Спаси София“, която вчера

...
Борис Бонев, лидерът на гражданската организация Спаси София“, която вчера
Коментари Харесай

Борис Бонев призова ПП и ДБ за обединение на кметския вот в София

Борис Бонев, водачът на гражданската организация „ Спаси София “, която през вчерашния ден разгласи превръщането си в партия, прикани за обединяване с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ и общо явяване на идните кметски избори в София през есента на 2023 година „ Смятам, че „ Демократична България “, „ Продължаваме промяната “ и „ Спаси София “ би трябвало да намерим общ път за явяване на изборите. Каква ще е формулата, кои ще са хората – това е въпрос на диалози “, сподели той. На въпрос дали „ Спаси София “ биха подкрепили за кмет в столицата човек, посочен от „ Продължаваме промяната “, Бонев разяснява, че съгласно него бъдещият фаворит би трябвало да е човек, който „ през годините отдадено е работил за града “. „ Нагледали сме на парашутисти, нагледали сме се на хора, които употребяват града ни като трамплин за национална политика. Не желаеме това. Има задоволително проблеми за решение, София не е дребна хапка. Градът се нуждае от човек, който е отдаден. Очаквам да седнем на масата за диалози, да се обединим към цели, след което да се обединим и към подобаващите хора, които биха могли да ги изпълнят “, разясни общинският консултант от „ Спаси София “.  

На кметските избори през 2019 година като самостоятелен претендент Борис Бонев получи към 48 000 гласа от софиянци. Гласовете за него и за претендента на Демократична България арх. Борислав Игнатов бяха повече от тези за Мая Манолова, която бе подкрепена от Българска социалистическа партия. Въпреки това на балотажа против настоящия кмет Йорданка Фандъкова се яви точно някогашният народен представител от левицата.  

На въпрос дали той ще се кандидатира за кмет, Бонев сподели, че като представител на организацията си в общинския съвет е натрупал сериозен административен, а също и политически опит през последните години, и че „ Спаси София “ е събрала „ страховит екип от специалисти “. „ Да, една от задачите ни е да управляваме София. Но считам, че поради тежкото завещание на ГЕРБ след 17 години несправяне със отговорностите им да ръководят качествено този град, би било извънредно безконтролно да не се случи обединяване на всички прогресивно и демократично мислещи сили в София “, сподели още създателят на „ Спаси София “.

Бонев разясни, че повода да записва партия „ Спаси София “ е желанието му да взе участие пълноценно в идващите локални избори в столицата. „ Нашият фокус е София и ние няма да участваме в национални избори. За страдание българското законодателство не разрешава да се записват цивилен листи. Без листи обаче няма по какъв начин да имаш болшинство в общинския съвет. А с цел да се случат всички тези нужни промени и промени в града при новото ръководство, с изключение на кмет, би трябвало да има болшинство и в общинския съвет “, разяснява той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР