БОРИКА АД, водещ доставчик на Удостоверителни услуги у нас, вече

...
БОРИКА АД, водещ доставчик на Удостоверителни услуги у нас, вече
Коментари Харесай

Отдалечена електронна идентификация и облачно подписване в рамките на минути с B-Trust Mobile

БОРИКА АД, водещ снабдител на Удостоверителни услуги у нас, към този момент предлага на своите клиенти и бизнес сътрудници услугата отдалечена електронна идентификация. Технологичното решение е в отговор на ускорената цифровизация на бизнеса и нуждата от напълно отдалечено даване на услуги.

От компанията регистрират забележителен растеж на услугите, предоставяни по електронен път, както и засилено прекосяване от настолни към облачно основани решения, каквото е облачният дипломиран електронен автограф (Облачен КЕП).

Гражданите и бизнесът към този момент могат да се снабдят с него напълно отдалечено, с помощта на внедреното решение за отдалечена електронна идентификация. При нея удостоверяването на потребителя и издаването на заоблачен е-подпис става от разстояние, без значение в коя точка се намира клиентът, без нужда от явяване в офис. Процесът на идентификация е доста бърз, подсъзнателен, елементарен за осъществяване и протича в действително време. За задачата е належащо само потребителят да конфигурира на телефона си приложението B-Trust Mobile и да разполага с камера, интернет връзка и годен документ за идентичност. Идентификацията става на база фотография на документ за идентичност и селфи. Целият развой лишава по-малко от 5 минути.

Издаването на Облачен КЕП е гратис, като със самото издаване БОРИКА дава 3 безвъзмездни подписвания. Заплащането след това е на база на направените преводи, а клиентът може да избере всред разнообразни ценови пакети според от своите потребности. Приложението поддържа история и списък на всички подписани документи.

„ Освен елементарно, бързо и комфортно, електронното сключване през облака е с висока степен на сигурност “, разясняват от БОРИКА. Подписът може да се постави отвред и когато и да е, не се изисква характерен програмен продукт и поддръжка, а единствено интернет връзка, браузър и достъп до портала. С Облачен КЕП могат да бъдат подписвани  всевъзможен вид документи, със силата на саморъчно положен автограф.

Към момента едно от основните приложения на Облачния КЕП е в връзката на жителите с държавната администрация. Подписвайки с него, те могат доста елементарно и комфортно да декларират и получават услуги на всички централни, регионални, общински и профилирани администрации в България. Услугата е сполучливо интегрирана в порталите за електронни услуги на Държавна организация „ Електронно ръководство “, Агенцията по вписванията, портала на софтуерна група АКСТЪР и други

Освен удобството за жителите, услугата по електронна идентификация, предлагана от БОРИКА АД, уголемява доста и опциите на бизнеса за привличане на клиенти от разстояние. Ако до неотдавна, с цел да сключиш контракт с банкова или финансова институция, застрахователно, пенсионноосигурително сдружения или телеком оператор, се изискваше явяване в офис, то към този момент разпознаването на самоличността на клиента е допустимо от разстояние. Единственото изискване е той да има задействано приложение B-Trust Mobile и публикуван Облачен КЕП.

От БОРИКА АД оповестяват, че сега текат планове по интеграция на решението за електронна идентификация със системите на няколко застрахователни и пенсионноосигурителни компании, както и  банкови институции. Целта е крайният клиент да получи навременно и качествено обслужване от разстояние, при съблюдаване на всички локални законови условия и интернационалните стандарти за сигурност на информацията.

 „ Отдалечената идентификация е едно от основните посоки за екипа ни, изключително в изискванията на все по-масово дигитализиране на бизнеса и смяна в бизнес модела на организациите в посока нови благоприятни условия за развиване, привличане на клиенти и завземане на пазари. Улеснението и преимуществата, които нашето решение основава както за бизнеса, по този начин и за крайния консуматор, са основен фактор за неговото все по-масово нахлуване в обществото. Успешното осъществяване на сходни решения в практиката ще промени метода, по който живеем и работим, ще промени и метода, по който действат страната и бизнесът “, споделя в умозаключение Мирослав Вичев, основен изпълнителен шеф на БОРИКА АД.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ За БОРИКА АД:

БОРИКА АД е в основата на софтуерната инфраструктура на платежната промишленост в България и водач в даването на услуги за банковия бранш. Приоритет на сдружението е обезпечаването на модерна картова и платежна среда за финансовите институции, в интерес на техните клиенти. За повече информация:

За B-Trust:

B-Trust е комерсиалната марка на услугите, предоставяни от БОРИКА като упълномощен по eIDAS дипломиран снабдител на удостоверителни услуги – издаване, възобновяване, преиздаване и ръководство на удостоверенията за дипломиран електронен автограф (КЕП), заоблачен дипломиран електронен автограф (ОКЕП), квалифицирани удостоверения за време, усъвършенствани електронни подписи, удостоверения за сървър, даване на услуги за on-line електронно сключване и валидиране на електронен автограф.

За повече информация:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР