Бомба за газа хвърли енергийният експерт на ГЕРБ Делян Добрев.

...
Бомба за газа хвърли енергийният експерт на ГЕРБ Делян Добрев.
Коментари Харесай

Делян Добрев хвърли бомба за газа. На кого сме плащали?

Бомба за газа хвърли енергийният специалист на ГЕРБ Делян Добрев. Няма газ нито за хората, нито за бизнеса. Ние месеци наред предизвестяваме, че управниците от Политическа партия въртяха далавери, сподели някогашният народен представител от партията на Борисов в изявление за Българска национална телевизия.

Той сподели фактура, от която се вижда, че газът, който сме получавали, е съветски, идвал е у нас посредством дъщерна компания на „ Газпром “. Другата такава компания е „ Мет “, разгласи Добрев и сподели друга фактура. По думите му притежател на компанията е глобен съветски олигарх.

" Руска компания на " Газпром ", записана в Швейцария, ни доставяше газ до 2012 година Едва се отървахме от тази компания, този медиатор и като се отървахме, газът ни тогава падна с 22% ", сподели някогашният енергиен министър.

„ Тук не става въпрос за морал, а за една дебела сметка, която всички ние сме платили “, акцентира Добрев.

На въпрос, в случай че е бил удължен договорът с „ Газпром “ какво е щяло да ни коства, Добрев цитира отчет на „ Булгаргаз “, от който излиза наяве, че за юли е трябвало да платим 89,50 евро. „ Разликата е 200 млн. евро повече за три месеца сме надплатили, съобщи той. До стотинка може да се сметне какво са ни коствали медиаторите на Промяната “, съобщи някогашният енергиен министър на ГЕРБ.

Той разказа и друга скица: „ Купуваме на ниска цена съветски нефт и го продаваме като „ Брент “ и по този начин са ни ощетявали с един лев на литър. Смятаме, че това е правено съзнателно и би трябвало да има следствие и осъдени “, посочи Делян Добрев.

„ Дори с тези танкери, които бяха контрактувани, отново не ни доближаваше газ. От отчет на БЕХ излиза наяве, че над 2 млн. мегаватчаса дефицит. Трябвал ни е най-малко още един танкер на месец. Не разбирам за какво се отхвърлиха от танкерите. В целия свят има дефицит, а ние се отхвърляме. Как има поръчани танкери, само че няма обезпечен свободен потенциал. Смятам, че това е направено съзнателно отново поради медиаторите. Защо Промяната не стартираха търг, откакто знаят, че ни изтичаше контракта с „ Газпром “? “, чуди се Делян Добрев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР