Бомба в парламента хвърли зам.-председателят на НС Йордан Цонев, разкривайки

...
Бомба в парламента хвърли зам.-председателят на НС Йордан Цонев, разкривайки
Коментари Харесай

Бомба от Цонев! Получил скандална оферта от Кирил Петков

Бомба в Народното събрание хвърли зам.-председателят на Народно събрание Йордан Цонев, разкривайки срамни пазарлъци, които се е опитвал да прави водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Бившият министър председател отправил оферта на Движение за права и свободи през Цонев.

Офертите бяха отправени от " Продължаваме промяната ", че ще оказват помощ избора на ръководител, в случай че ние оттеглим поддръжката си за законопроекта на Българска социалистическа партия за смяна в Изборния кодекс. Тази оферта я получих персонално аз, в качеството си на зам.- ръководител на ПГ на Движение за права и свободи. Дойде  от Кирил Петков. Ако счита, че неистина да пристигна тук в залата, с цел да ме опровергае, изобличи Цонев игрите на Петков.
-->
Панаирът, който се разиграва втори ден в българското Народно заседание от две от парламентарните групи – " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", в действителност стартира още при откриването на Народно събрание. Панаирът се назовава Изборен кодекс съгласно тях, сподели Йордан Цонев в декларация от името на ПГ на Движение за права и свободи.

Ето цялата декларация на ПГ на Движение за права и свободи, направена от Йордан Цонев:

Панаирът, който се разиграва втори ден в българското Народно заседание от две от парламентарните групи – " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", в действителност стартира още при откриването на Народно събрание. Панаирът се назовава Изборен кодекс съгласно тях. И стартира още когато целият български народ гледа по какъв начин Народното събрание вкара страната в конституционна рецесия, като не може да избере ръководител и да продължи от първото в идващите съвещания, конституирайки се като 48-мо Народно събрание.

Тук започнаха предложения. Знаете ли защо? Не за избор на ръководител, не за това по какъв начин да се преодолее рецесията.Уважаеми български жители, панаирът и пазарлъците започнаха още оттогава. Защо е значимо за " Продължаваме промяната " Изборният кодекс да не бъде пипан? Това се питаме всички, откакто хората са ни изпратили за това да променяме и да вършим закони. От през вчерашния ден насам текат неистини, които ние желаеме да опровергаем.

Първа неистина, че се заменя машинното гласоподаване с хартия, че се вкарва хартиена бюлетина. Няма такова нещо. Машината си беше в Изборния кодекс, и хартията си беше в Изборния кодекс при избрани условия. Сега се дава опция на българските жители да имат правото да избират. Нашата позиция е доста поредна. От 2016 г Движението за права и свободи предлага 100% машинно гласоподаване, това за което плачат въпросните две партии. Ние го предлагахме, когато те бяха в Канада или другаде. Ние постоянно сме предложили 100 % гласоподаване с машини и то по метода, по които се гласоподава в най-голямата народна власт – американската. Защото ние считаме че би трябвало да вземем образец от най-хубавите, а не от диктатурите в някои страни. За да да не обидя някои посланици, няма да ги посочвам.

Разбира се, както сподели Десислава Атанасова, на Разпети петък едни други две парламентарни групи, които ги нямаше тук - апропо на този ден християните споделят, че и птичките не пеят и природата млъква от горест и тъга, само че навръх този ден, тук в тази зала, одобриха 100% гласоподаване с машините на венецуелския президент Мадуро. С тези машини го избират и насочиха българска народна власт към венецуелската народна власт, а не към американската, в която се кълнат сътрудниците от Демократична България. Тук се кълнат от тази естрада и в медиите.

Ние предложихме със сканиращи машини, 100% машинно гласоподаване. Гласуваш с хартиената бюлетина, пускаш я в сканиращото устройство, в случай че си попълнил неверно бюлетината, устройството ти я връща, с цел да я попълниш още веднъж вярно.

Така се елеминират неверните бюлетини, невалидният избор, за които плачат. Аргументът, че при хартиените бюлетини има 600 000 невалидни, няма да го има, в случай че бяхте приели нашето предложение, което го има и в този Изборен кодекс. Този, който ще гледаме в сряда и който гледа непрекъснато в Правната комисия.

След това машината регистрира вота, бюлетината си влиза в урната и всичко е под надзор. И няма човешки фактор, няма индивидуален фактор, отстрани се и съставянето на протокола, при който има човешки фактор.

Тоест и в този и в предходните Изборни кодекси Движение за права и свободи предлага 100% машини против 100% машини.

Кои обаче? Машините, с които гласоподава Америка или тези, с които гласоподава Венецуела? Това желаят от Политическа партия и Демократична България и желаят да го скрият от българските жители.

Няма да го скрият! От тук и от медиите всеки ден и час ще бъдат разобличавани, тъй като българското общество не може повече да бъде лъгано. Лъжата не може да бъде норма в това общество. Нарушаването на Конституцията и законите би трябвало да спре. Защото българските жители чакат да съставим държавно управление и рецесиите да бъдат решавани, всички рецесии, които са на гърба на българските жители - инфлацията, приходите и всичко, за което сме пратени тук.

Пратени сме с задача да съставим държавно управление и да стартираме да решаваме рецесиите. Решаването на всички рецесии стартира с майката на рецесиите - политическата.

Да виждате опит за решение на рецесиите с това овакантяване на  пленарна зала, със отбраняване на модела за гласоподаване на Мадуро? С нефелните опити да бъде заблудено българското общество?

Да решим казуса с Изборния кодекс и да се захванем с това да съставим кабинет и да решаваме проблемите на българските жители. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР