Болници в Пловдив получиха предвидените от здравното министерство допълнителни суми

...
Болници в Пловдив получиха предвидените от здравното министерство допълнителни суми
Коментари Харесай

Дават пари за допълнителните 1000 лв. за медиците

Болници в Пловдив получиха плануваните от здравното министерство спомагателни суми за медиците на първа линия в лекуването на COVID-19, съобщи Българска национална телевизия.

Новата разширена методика разрешава в допълнение по 1000 лв. върху заплатите си да получат и немедицински лица. Размерът на средствата, които се отпускат, зависи от броя на пациентите с ковид, които са настанени в съответните три лечебни заведения в Града на тепетата.

Университетската болница “Свети Георги” ще изплати на 100 души от личния състав си по 1000 лв.. Двете частници лечебни заведения “Каспела” и” Пълмед “ ще подтикват по 40 индивида от екипите си.

Към момента в лечебните заведения в Пловдив са настанени 12 пациенти с ковид. Трима са на интензивно лекуване. 33-ма чакат резултатите от тестванията си. Излекуваните от COVID-19 са 17, а умрелите двама. 1839 души са сложени под карантина.

Здравните управляващи всекидневно наблюдават броя на леглата и обезпечени ли са екипите с защитни маски и дрехи. Пловдивска област разполага с 82 респиратора.

Областният действен щаб през днешния ден раздели на три равнища всички 18 лечебни заведения в региона, които могат да одобряват заболели с ковид. Категоризацията зависи от техниката, броя на личния състав и опциите, с които разполагат. Свободните кревати в лечебниците все още са 429, от които 91 интензивни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР