Болнични сдружения настояват за подкрепа от държавата заради високите сметки

...
Болнични сдружения настояват за подкрепа от държавата заради високите сметки
Коментари Харесай

Болници искат подкрепа за скъпия ток и парно

Болнични сдружения упорстват за поддръжка от страната поради високите сметки за ток и парно през последните месеци. „ Не можем да спрем тока в операционните, както общините гасят лампите”, пишат те в декларация.

„ Ако сметката на едно болнично заведение през януари 2021 година е била 20 000 лева за едно лечебно заведение, то тя в този момент е над 50 000 лева Т.е. има към три пъти нарастване. Ако сметката е била 200 000 лева, то в този момент тя е 600 000 лева.”, съобщи Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация.

„ Налага се да реагираме повторно, тъй като вместо някаква форма на отговор на първия ни апел, излезе решението на Енергийната комисия в Народно събрание, че няма да се компенсират лечебните заведения, поставяйки ги в обща група с другите субекти”, уточни още тя.

По думите ѝ лечебните заведения са разнообразни субекти и би трябвало да бъдат изнесени в обособена група. „ Те освен че се финансират по друг метод, само че имат и друго значение за българите и националната ни сигурност”, разяснява Димитрова.

„ Неофициално чух, че ще има някакво решение, което ще компенсира цените на тока. Болниците би трябвало да бъдат чути”, уточни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР