Болетата са приятни за пиене слабо алкохолни напитки, които се

...
Болетата са приятни за пиене слабо алкохолни напитки, които се
Коментари Харесай

Болета - леки питиета за душата

Болетата са приятни за пиянство едва алкохолни питиета, които се подготвят като към главните им съставки - леки виновност и плодове, пресни или консервирани, се прибавят захар, газирана вода или газирано вино и от време на време в дребни количества разнообразни вкусови подправки.

Силните виновност не са подобаващи за тази цел, тъй като техният усет ще доминира пред нежния мирис на плодовете.

Болета се подготвят в специфичен съд - необятна купа от стъкло, и се сервират топли или студени в ниски необятни чаши с ръкохватка, направени като същия материал на купата.

За топлите болета чашите авансово се нагряват, а за студените - се охлаждат. В самото боле не се прибавя лед, с цел да не се разреди повече самата напитка.

За топлите болета пенливо вино и газирана вода не се използват, а се заменят със сладко десертно вино.

При приготвянето на студено боле, първо се приготвят плодовете, като се почистват и измиват, наръсват се със захар или сироп и се оставят в хладилника 1-2 часа. Останалите съставки - вино и газирана вода, също се охлаждат в хладилника.

 Боле

Охладените плодове дружно със сока, който са пуснали, се поставят на дъното на съда за боле. Върху тях се изсипва студеното вино или газираната вода. Съдът с болето се поставя съд с лед и по този начин се сервира.

Наливането в охладените чаши става с специфична лъжица. След болето не се сервира друга алкохолна напитка или в краен случай може да се сервира леко бяло вино, разредено с доста газирана вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР