Боледуват ли книгите? питат студенти в специалност Книгоиздаване във Факултета

...
Боледуват ли книгите? питат студенти в специалност Книгоиздаване във Факултета
Коментари Харесай

Студенти питат „Боледуват ли книгите?“

" Боледуват ли книгите? " питат студенти в компетентност " Книгоиздаване " във Факултета по публицистика и всеобща връзка в Софийския университет " Свети Климент Охридски ". Още заглавието разкрива отражението на пандемията от COVID-19 върху жанра в България и чужбина. Отговорите в томчето са резултат от напъните на възпитаниците от втори курс на Алма матер. Те показват по какъв начин книгоиздателската промишленост преодолява последствията от пандемията през погледа на български издатели, книготърговци, библиотекари, блогъри, писатели и читатели.  Студентите не отразяват единствено непознатия издателски опит, само че и се оправят с  предизвикването сами да основат книга в необикновена конюнктура.  Пръснати из цялата страна, правят всички издателски процеси в изискванията на отдалечено образование по дисциплината „ Учебно издателство – майсторски клас “ с учител гл. ас. доктор Георги Александров.

            Подемът на цифровите формати, четенето като терапия, триумфът на електронната книготърговия, изненадващите пазарни резултати, преоткритите заглавия, антикризисните ограничения на издатели и институции, благотворителните начинания... Това са единствено част от тематиките на 25-те текста, документирали „ новото обикновено “ в книгоиздаването. Студентите обобщават и изводите от анкетното си изследване за измененията в читателските настройки по време на пандемията. Предлагат и богата информация за държавна поддръжка, издателски акции и професионална взаимност от разнообразни страни по света. Затова и на корицата на своето издание младите създатели го дефинират като „ книга за протегнатите ръце в международното книжно семейство и потребността от светлина в сложен за всички интервал “.

            Електронното издание на „ Боледуват ли книгите? “ е налично в бранша „ Учебни медии “ на уеб страницата на Факултета по публицистика и всеобща връзка. От фейсбук страницата на книгата може да се научи повече за наличието и процеса на основаването ѝ. В продължаващата пандемична конюнктура студентите ще показват своя алманах в онлайн платформата Zoom на 9 юни от 17.00 ч.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР