Божидар Андреев (81 кг) спечели бронзов медал на Европейското първенство

...
Божидар Андреев (81 кг) спечели бронзов медал на Европейското първенство
Коментари Харесай

Бронз за Андреев

Божидар Андреев (81 кг) завоюва бронзов орден на Европейското състезание по повдигане на тежести в Тирана. В новата за опитния ни тежкоатлет категория българинът събра дуел от 343 кг. Сливналията едвам се измъкна в изхвърлянето, откакто стартира с несполучливи опити на 150 и 153 кг, само че при последното излизане на подиума се оправи с тежестта. Така взе бронз в придвижването. В изтласкването петият от Олимпиадата в Токио направи два прелестни опита на 185 и 190 кг, с които заслужи бронза в дуела и среброто в упражнението. Андреев мина и на 195 кг за второто място в общото класиране, само че изтърва щангата от гърди.
Победител е Рафик Харутюнян (Арм) с 354 кг (160+194), пред Андрес Мата (Исп) с 346 (160+186).
В Албания България към този момент е с пет оценки в дуела, откакто първенци станаха Ангел Русев (55), Иван Димов (61) и Валентин Генчев (67), а Габриел Маринов (61) също отвоюва бронз. Общо с обособените придвижвания медалите са 14, а в класирането по народи националите са водачи при мъжете.
Снощи на подиума се качи и огромната ни звезда Карлос Насар. 18-годишният международен първенец за мъже взе участие в по-горната категория - до 89 кг. При дамите за медалите подвига Мария-Магдалена Кирева (76).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР