Боил Банов дава пресконференция, в която се очаква да адресира

...
Боил Банов дава пресконференция, в която се очаква да адресира
Коментари Харесай

Боил Банов ще отговаря на Рашидов и независимите артисти

Боил Банов дава конференция, в която се чака да адресира някои от наболелите въпроси по отношение на културата в условия на ковид. В брифинга, който ще се излъчва онлайн в страницата на Министерство на културата, той дава обещание да обяви допълнителни ограничения за подкрепяне на културния бранш в страната.

До момента Министерството е оповестило единствено две ограничения, които бих могли да облагодетелстват самостоятелните актьори в интервала на карантина. Но се оказа, че множеството от тях не могат въобще да се възползват от тях. За да вземат стипендия в размер на минималната заплата за 3 месеца, те би трябвало да са били на ръба на бедността по времето, когато са работили (2019 г.). Съответно за тази мярка са кандидатствали единствено малко над 1000 души от бранша. За да получат безлихвен заем пък има други утежняващи условия. 

Дали Банов ще отговори на провокациите на своя предходник Вежди Рашидов, който пожела оставката му в изявление за Българска национална телевизия? 

Вежди е изискал среща с премиера поради неприятното ръководство на музеите и галериите, измежду които Червената къща. Председателят на комисията по просвета и медии съобщи, че " Министерство на културата се е трансформирало в министерство на театрите " и неглижира останалите изкуства.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР