Богомил БоневФейсбукЦелите на Запада и Украйна вече не съвпадат, защото

...
Богомил БоневФейсбукЦелите на Запада и Украйна вече не съвпадат, защото
Коментари Харесай

Богомил Бонев: Не е удобно да признаят, че Русия ги победи, а Украйна е огромно разочарование!

Богомил Бонев

Facebook


Целите на Запада и Украйна към този момент не съответстват, тъй като Русия към този момент не е опасност, умуват в английският вестник.

Защо не била опасност към този момент. Защото била отслабнала от войната. Западът бил победил.

Следователно би трябвало да пренасочим парите за Украйна за решение на вътрешните проблеми.

Кое е дефектното в тази логичност: погрешните обстоятелства и правилният краен извод, че Русия не ги заплашва.

 

А кои са погрешните обстоятелства:

Русия е по-силна от началото на военната интервенция – има голяма и към този момент добре подготвена войска, до момента е изразходвала единствено старите си оръжия и единствено с тях сполучливо противодейства на най-модерните западни, сполучливо научи всички слаби места на методиката на войната и въоръжението на НАТО, военното им произвеждане се усили в пъти и то във връзка с високите технологии, реализира цялостна икономическа автономия, глобите не я засегнаха, провалиха се всички опити за политическа и икономическа изолираност на Русия.

 

Заплаха ли е това. Не, тъй като поначало не е имала такива планове, а не тъй като е по-слаба. Русия в никакъв случай не е била опасност, с изключение на с нежеланието си да се разпадне и да им подари естествените си запаси, с нежеланието си да се подчини.

 

Западът по-силен ли стана. Не, тъй като глобите удариха тъкмо западните страни.

Оръжейните им арсенали са изчерпани, модерните им системи въоръжение са компрометирани на международните пазари, от ден на ден разчитат на енергийните източници от Русия, само че обществено не го признават.

Цялата им голяма помощ за Украйна беше изгорена на бойното поле пред очите им.

Имат съществени политически и обществени проблеми, Зелената договорка удари стопанската система им, колкото и напразните разхищения за Украйна, дружно със глобите, разпадат се остатъците от колониалната им система в Африка, проваля се хегемонизмът им в международния ред.

 

Не съумяха да разположат нуклеарно оръжие на границата с Русия, Украйна потъва, по-корумпирана отвсякога, парите им са изхарчени на вятъра, руснаците им се присмиват на жалките страдания, публичните им стандарти стават все по-извратени, демократичните полезности са забравени, имигрантите ги задушават, личните им жители стават все по-гневни, държавните управления падат като плочки на домино.

 

Защо тогава трансформират отношението си към Русия и Украйна под подправен претекст? Защото не е комфортно да признаят, че Русия ги победи, а Украйна е голямо отчаяние.

И търсят опрощение за личния си неуспех.

Това е повода да се ориентират към пренасочване на помощта за Украйна за решение на подбудените от този неуспех вътрешни проблеми.


Какво следва: чакат се от ден на ден такива смешни оправдания в опит да запазят известно достолепие при отдръпването си от плана „ Украйна “.

Купете си пуканки. Вземете и за нашите демоде либерали.

Пак си купиха фабрика на 8 септември.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР