Богатството на 23-та най-богати бизнесмени в Русия е намаляло с

...
Богатството на 23-та най-богати бизнесмени в Русия е намаляло с
Коментари Харесай

Най-имотните руснаци обедняха през 2022 г. с 32 млрд. щ.д.

Богатството на 23-та най-богати предприемачи в Русия е намаляло с 32 милиарда $ на фона на ескалацията на спора в Украйна. Членът на съвета на шефовете на " Сибура " и " Новатэка " Генадий Тимченко, чието благосъстояние през 2022 година се е свило с съвсем една трета, е оглавил листата на най-обеднелите съветски милиардери. Това оповестява организация Bloomberg.

Генадий Тимченко е съветски и финландский бизнесмен. Той е притежател и на частната капиталова група Volga Group, профилирана за вложения в енергийни, транспортни и инфраструктурни активи. Той е ръководител на Руско-китайския настоятелен съвет.

По данни от " Индекса на милиардерите " (Bloomberg Billionaires Index), от началото на годината ръководителят на управителния съвет на " Новатэка " Леонид Михелсон е изгубил 6.2 милиарда $, а президентът на компанията " Лукойл " Вагит Алекперов - 3.5 милиарда $.

Общата сума на благосъстоянието на тези  23 най-богати в Русия е намаляло до 343 милиарда $ в случай, че то е било в размер на 375 милиарда $ в края на 2021 година.

От март 2012 година  Bloomberg разгласява " Индекс на милиардерите ", където са включени сведения за благосъстоянието на 500-те най-богати хора на планетата.

На 22 февруари английският министър-председател Борис Джонсон към този момент съобщи, че Лондон ще замрази активите на банките " Россия ", Промсвязьбанка, АО коммерческий банк " Индустриальный сберегательный банк ", Генбанка и Черноморского банка развития. Персонални наказания са наложени на Генадий Тимченко, Борис и Игор Ротенберг.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР