Богатите страни трупат дози коронавирусни ваксини, оставяйки по-бедните страни да

...
Богатите страни трупат дози коронавирусни ваксини, оставяйки по-бедните страни да
Коментари Харесай

Експерт: Богатите страни трупат ваксини

Богатите страни натрупат дози коронавирусни ваксини, оставяйки по-бедните страни да изпитват усложнения със отбраната на своето население, предизвестяват деятели.

Алиансът на националните ваксини, мрежа, формирана от благотворителни организации като " Амнести интернешънъл " и " Оксфам ", съобщи, че близо 70 страни ще могат да имунизират единствено един на всеки 10 от своите хора, до момента в който най-богатите страни в света " имат задоволително, с цел да имунизират цялото си население близо НАД 3 ПЪТИ ".

Стивън Кокбърн, началник за икономическата и обществена правдивост на " Амнести интернешънъл ", съобщи, представен от Sky News: " Трупането на ваксини интензивно подкопава световните старания за гарантиране, че всички на всички места могат да бъдат предпазени от COVID-19. "

Той продължи: " Богатите страни имат ясни отговорности за правата на индивида освен да се въздържат от дейности, които биха могли да навредят на достъпа до ваксини другаде, само че и да си сътрудничат и да дават помощ на страните, които се нуждаят от това ".

Ана Мариот, управител на здравната политика на Oxfam, също съобщи: " Никой не би трябвало да бъде блокиран да получи животоспасяваща ваксина заради страната, в която живее, или количеството пари в джоба си.

" Но в случай че нещо не се промени фрапантно, милиарди хора по света няма да получат безвредна и ефикасна ваксина за COVID-19 за години напред. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР