Boeing 737-700 на авиокомпанията Alaska Airlines блъсна мечка по време

...
Boeing 737-700 на авиокомпанията Alaska Airlines блъсна мечка по време
Коментари Харесай

Самолет блъсна мечка

Boeing 737-700 на самолетната компания Alaska Airlines блъсна мечка по време на приземяване на летището в гр. Якутат на тихоокеанското крайбрежие на Аляска, оповестява CNN. Малко преди този момент пасажери забелязали две животни на пистата.

" Предният колесник не е блъснал мечката, само че водачът е усетил удар отляво, откакто животните са се оказали под самолета ", разясняват от Alaska Airlines. На борда е имало шестима пасажери, никой от тях не е потърпевш. "
 Самолет блъсна мечка

Ударът в кожуха на левия мотор на " боинга " обаче е умъртвил мечката на място. По обшивката има вреди, които ще бъдат отстранени.

Местният фотограф и биолог Робърт Джонсън счита, че сходен случай се случва за пръв път в Аляска. Преди кацането чиновници на летището са почистили пистата от снега и не са забелязали следи от животни.

За Alaska Airlines това не е първият случай, обвързван с животни. През 1987 година аероплан на самолетната компания се е сблъскал с огромна риба по време на политане. Прелитащ наоколо орел я изпуснал отвисоко и тя попаднала в салона през прозорец зад кабината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР