Бобът, който не без причина е считан за национално българско

...
Бобът, който не без причина е считан за национално българско
Коментари Харесай

Изненада! Диета с боб топи до 7 кила за седмица

Бобът, който не без причина е считан за национално българско ядене, е същински подарък от природата. За изгодите от него към този момент е изписано доста, само че съгласно последните изследвания той може да ни защищити даже и от рак.

При направени проучвания с животни се оказва, че честата консумация на фасул може да понижи риска от рак на стомаха или на дебелото черво с цели 30 %. Именно това са потвърдили експерти от университета в Колорадо, като въпреки и при опитите да не са включвани хора, а единствено животни, откритието си остава удивително.

Бобът съдържа доста витамини и редица скъпи микроелементи. Той е богат на протеини и съгласно някои е по-полезен даже от месото и рибата. Има подмладяващо деяние, работи удобно върху функционалността на сърцето, намалява холестерола и предотвратява образуването на бъбречни камъни. Според някои експерти работи даже и за повишение на либидото при мъжете.

Но евентуално най-интересното е, че с постоянната консумация на фасул можете даже да отслабнете. Редица диетолози оферират на тези, които изпитват неукротим вкус и постоянно застават пред хладилника, търсейки нещо за подхапване, да се подложат точно на бобена диета. Тя трае 1 седмица и е допустимо с нея да се смъкват 3-7 кг.

При бобената диета Ви се поставят четири хранения, като на първата закуска консумирате обезмаслени млечни артикули, а на втората - единствено по 1 плод. Млечните артикули могат да са извара, сирене, кашкавал или просто чаша мляко. От плодовете избирайте тези, които са с по-ниско наличие на захар.

 Бобена диета

На обяд и на вечеря би трябвало да включвате по 100 г фасул, съпроводен със свежа салата по желание. Веднъж седмично Ви се поставя по 100 г нетлъста риба и 100 г нетлъсто месо. През останалото време можете да си позволите шепа сварени картофи или шепа сварен ориз.

Ограничете оптимално мазнините и забравете за хляба, алкохола, захарта и въобще всичко сладко. По този метод нито ще усещате апетит, нито ще се изнервяте, тъй като действително ще сте сити.

А на седмия ден ще установите и резултата от спазването на диетата, като в случай че сте с наднормено тегло, е допустимо да сте отслабнали с цели 7 кг!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР