БнтЗасилени проверки за нелегална търговия. От началото на годината от

...
БнтЗасилени проверки за нелегална търговия. От началото на годината от
Коментари Харесай

Започват засилени проверки за нелегална търговия

Бнт

Засилени инспекции за незаконна търговия. От началото на годината от Столичния инспекторат са съставили над 2000 акта за търговия навън без позволение. За сергия на столичен пазар се заплаща към 7200 лева за една година. Подобна сума ще заплати и търговец, който постоянно получава актове за липса на позволение. Затова огромна част от тях избират точно противозаконната търговия.

Васил Димитров е поставил сергия на метростанция " Константин Величков ". На нея нелегално се продават домати и череши. Твърди, че единствено за единствено за предходната година е платил актове на стойност 6 500 лева Ядосва се, че към този момент четвърта година постоянно е глобяван от Столичния инспекторат. Въпреки това, изрично отхвърля да отиде на близкия пазар.
Васил Димитров, незаконен търговец: Аплодисменти! Аплодисменти! Цялата страна оправихте, да дойдете с черешите да се занимавате. Ми то най-големия апаш фанахте в света бе!Янислав Чулев, " Контрол на комерсиална и рекламна активност ", Столичен инспекторат: Принципът е, че те не желаят да продават там, където са отредени в столицата тези места - това са пазарите. И показват най-различни отзиви - неприятна стоката продават там, моята е хубава, там ме крадат.
Проверихме дали на близкия пазар " Димитър Петков " в действителност няма маси и дали цените за по-ниски. Маси има, а доматите са с към 1 лева по-евтини, в сравнение с сергията на Димитър. И на двете места черешите се продаваха за 4 лева кг.

Минималната санкция за нерегламентирана търговия е 100 лева като може да доближи и до 1000 лева Инспекторите имат право краткотрайно да конфискуват кантара и чадъра, като търговецът си ги получава назад, откакто си заплати санкцията.

Търговците се надяват и в София да стартират да се вършат фермерски пазари за плодове и зеленчуци. Това е традиция в други европейски градове. За ден се затварят цели улици, където всеки може да покаже и продаде продукцията си. Засега в столицата фермерските пазари са най-вече за млечни и тестени произведения и за ръчни сувенири и бижута.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР