БНТ отново бе блокирана, независимо че в студиото на Панорама

...
БНТ отново бе блокирана, независимо че в студиото на Панорама
Коментари Харесай

Блокират БНТ, дори Бабикян да е вътре

БНТ още веднъж бе блокирана, без значение че в студиото на „ Панорама ” не бяха политици, а вдъхновителят на митингите Арман Бабикян. На стотния ден от антиправителственото неодобрение водещият на „ Панорама ” Бойко Василев разгласи, че няма да кани политици в студиото си, с цел да не предизвика протестиращите, и даде цялата естрада на Бабикян. Това обаче не спря стачкуващите. Напротив – те отново бяха пред входа на публичната телевизия, отново направиха обсада и още веднъж имаше конфликти с полицията. Част от протестиращите настъпиха към полицейския кордон и се наложи чиновници на реда да изведат от постройката на малкия екран Ренета Инджова, която е постоянен участник в митингите. Оттам беше изведена и още една жена.

Докато в студиото Бабикян нареждаше: „ Протестът свърши нещо доста огромно, прогони страха, който беше налегнал всички. Прогони мълчанието, прогони това удушаващо чувство, че ще бъдеш уволнен, наклеветен, изкалян, оплют. Тези наплъстени страхове бяха изритани… ”, извън към чиновниците на реда полетяха бутилки, а към постройката на Българска национална телевизия яйца. Един прозорец бе строшен.

Двама евродепутати приказваха от трибуната на " Велико национално въстание 5 " в ден 100 на недоволството.

Протестите започнаха с ранен поход към СУ „ Св. Климент Охридски “. От трибуната на митинга в Триъгълника на властта оповестиха, че при Софийски университет има студенти, които желаят да се причислят към митинга, само че полицията не ги позволява.

Това накара събралото се голям брой непринудено да поеме към Ректората. Малко по-късно студентите бяха пуснати и двете групи се събраха на ъгъла на бул. „ Цар Освободител “ и улица " Раковска " и поеха дружно към Ларгото.

След 18:30 ч. започнаха изявленията от трибуната на митинга, като пред протестиращите приказваха и двама евродепутати - хърватският Иван Синчич и нидерландският Пол Танг. Чрез видеовръзка се включи и румънката Рамона Стругариу. Ирландската Клеър Дейли от крайната левица се оказа в Поморие, с цел да брани сънародниците си отхвърлят да заплащат за ток и вода на жилищата си в първокласния “Сънсет ризорт ”.

Въпреки дъжда и неприятното време, след края на митинга протестиращите се насочиха на обичайното си шествие по бул. " Цар Освободител ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР