БНТ Новото Народно събрание има сизифовска задача да формира правителство, коментира

...
БНТ
Новото Народно събрание има сизифовска задача да формира правителство, коментира
Коментари Харесай

Сценариите за политическото развитие на България през следващите месеци

 БНТ " Новото Народно заседание има сизифовска задача да образува държавно управление ", разяснява пред БНР политологът Петър Чолаков.

Според него по-малко евентуално е да има кабинет " Борисов 4 ", без значение, че ГЕРБ са първа политическа мощ на изборите, само че са изгубили гласоподаватели:

" Промяна има. Това, че ГЕРБ имат към 350-380 хиляди гласа демонстрира, че гласоподавателите санкционират тази политическа партия "

Той счита, че сценариите за експертно държавно управление и за предварителни избори са на кантар.

" Виждам три сюжета. Най-вероятни е предварителни избори и длъжностен кабинет на президента. Това, че имаше купчета от лего – алено, синьо, нищо не значи.  Важното е какво ще се случи с  тях. Сега нищо свястно не може да се сътвори.

" Втори вариант-правителство с мандат от опозиционните партии. Но с цел да се случи това, политическите празненство би трябвало да се откажат от свои правила като това да не се прави обединения с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ".

" Трети вриант -  държавно управление на националното избавление или така наречен експертен кабиент. Това е по-малко евентуално от предните два сюжета. в персонален проект има негативен рейтинг. "

По думите му държавно управление, осъществено с мандата на " ИТН ", би било допустимо, в случай че " някои от обединенията наклонен от пътя и не спазят обещанията, които са дали, че няма да влизат в някакъв тип сделки с едни или с други ".

" Има конспирация в резултатите ", акцентира политологът и добави, че вероятно ще има оставки в Българска социалистическа партия поради резултата им:

" Сривът при социалистите е към 400 хиляди гласа и Корнелия Нинова ще би трябвало да дава пояснение пред партийния актив и пред гласоподавателите ".

Петър Чолаков определи представянето на Движение за права и свободи като много неубедително в съпоставяне с предишни години. ВМРО реализираха " един не неприятен резултат ", явявайки се независимо, разяснява още политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР