БНП Париба Лични Финанси, България е ексклузивен партньор на програмата

...
БНП Париба Лични Финанси, България е ексклузивен партньор на програмата
Коментари Харесай

Как отговорните банки подкрепят развитието на младите хора?

БНП Париба Лични Финанси, България е извънреден сътрудник на програмата “Практични финанси ” на Junior Achievement и работи за включването на младежите на пазара на труда
Днес сме очевидци на голяма смяна, в която триумфът на фирмите не се мери единствено с растеж на приходите, а с това до какъв брой способстват за позитивната смяна в обществото. Важна част от това е поддръжката за реализиране на задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации, които включват качествено обучение, превъзмогване на неравенства и понижаване на бедността. В България един от моторите на тази смяна е БНП Париба Лични Финанси. Банката от години поддържа включването на младежи на пазара на труда, повишението на качеството на образованието и основаването на положителни условия за кариерно развиване на хора в неравностойно състояние.

Тези задължения освен кореспондират с част от 17-е цели на Организация на обединените нации, само че и са залегнали в основата на “Манифеста за стабилно развиване ” на БНП Париба Лични Финанси “. С него банката се ангажира да бъде образец като компания и като шеф, да приспособява бизнеса си по този начин, че да подтиква виновното и стабилно ползване и да слага професионалната си експертиза в интерес на обществото оттатък рамките на личния си бизнес.
-->
Потребителите на утрешния ден би трябвало да имат висока финансова просветеност

Според Людмила Петрова, Мениджър Маркетинг, потребителско преживяване и корпоративен ангажимент на БНП Париба Лични Финанси, България инвестицията в просветителни начинания е инвестиция в бъдещето. “Младите хора са утрешните консуматори и клиенти на банковата система. Те са и банкерите и финансистите на бъдещето. ”, споделя тя. “Ето за какво е значимо те да имат висока финансова просвета, да могат и да са стимулирани да използват отговорно, както и да употребяват рационално модерните финансови артикули ”.

Ето за какво БНП Париба Лични Финанси осъществя голям брой планове в тази посока. Сред тях са извънредна поддръжка на просветителни начинания, осъществени от неправителствени организации; подготовка на просветителни материали, кариерна ориентировка и дни на отворените порти за възпитаници и студенти, поддръжка за включването на младежи на пазара на труда, шерване на експертизата на банката и доста други.

БНП Париба Лични Финанси е извънреден сътрудник на програмата Практични Финанси

Една от най-важните просветителни начинания на БНП Париба Лични Финанси е поддръжката за програмата “Практични финанси ”, осъществена от Junior Achievement България. Банката поддържа програмата още от нейния старт през 2017 година. Към момента БНП Париба Лични Финанси е извънреден сътрудник.

Банката взе участие в програмата “Практични финанси ” по три посоки. Първото е ментори от компанията да преподават в учебните заведения и да предават своя опит на учениците в цяла България по на практика тематики, които построяват финансова подготвеност у гимназистите. Според Людмила Петрова доста чиновници на БНП Париба Лични Финанси осъзнават смисъла на финансовата просветеност за развиването на младежите и всяка година броят на претендент менторите се усилва. Сред тематиките, по които приказват доброволците от банката, са по какъв начин младежите да изберат дали да започват професионалния си път в огромна компания, като бизнесмени или като фрийлансъри, по какъв начин да започват личен онлайн бизнес, по какъв начин да схващат другите типове кредитни артикули и до какви отговорности водят те, по какъв начин да четат първия си фиш за заплата, по какъв начин да усъвършенстват приходите и разноските си и доста други.

Второто направление е бизнес менторството в Националното съревнование Практични финанси, провеждано взаимно с Министерство на образованието. Служителите на банката се включват като ментори на участващите тимове от възпитаници, които вземат решение разнообразни проблеми, свързани с финансовата просветеност и по този начин им предават своята експертиза.

Всяка година надпреварата притегля стотици участници от гимназиален стадий в цялата страна, а на финала му се състезават десетки възпитаници, минали през квалификационния стадий.

Третото направление е присъединяване в годишните уебинари, проведени от Junior Achievement. В тях представители на висшия мениджмънт на банката споделят своя опит с възпитаници от цялата страна, както и трендове в ръководството на персоналните финанси и какво е належащо, с цел да бъдат рационални консуматори на финансови услуги.

Банката взе участие в основаването на просветителни материали

БНП Париба Лични Финанси взе участие интензивно и в подготовката на просветителни материали за повишение на финансовата просветеност. Част от тях са за програмата “Практични финанси ”. Експерти на банката са ангажирани в писането и адаптирането на тематики с образователно наличие, в основаването на разнообразни образци от практиката, които доближават до учениците на техния език и в създаването на проблеми за курсовете и надпреварите по персонални финанси.

Банката поддържа и учебен блог, в който се разгласяват публикации за положително ръководство на персоналния бюджет, препоръки за усъвършенстване на разноските, по какъв начин да създадем рационална покупка, по какъв начин да употребяваме модерните финансови принадлежности и доста други. Блогът съществува от 2014 година и досега в него са оповестени стотици публикации, които са достигнали до десетки хиляди хора.

Младежи ще създават цифрови планове за ръководство на персоналните финанси и стабилно ползване

Като част от самодейностите за повишение на финансовата просветеност, БНП Париба Лични Финанси и Junior Achievement провеждат младежкото съревнование “Устойчиви персонални финанси ”. То ще провокира участниците да разработят първообраз на цифров артикул, който да удовлетворява характерни потребителски потребности в региона на ръководството на персоналните финанси и да предизвиква устойчивото ползване. 

Състезанието се организира в границите на два месеца - от 22 март 2023 година до 19 май 2023 година След междинна селекция, ще бъдат класирани 5 юношески екипа - финалисти, които ще показват своето сложно решение в централата на БНП Париба Лични Финанси в град София. Победителите ще бъдат оповестени на огромното събитие на Junior Achievement България Rising Stars на 10 юни в Пловдив и ще получат материална премия, а планът им ще бъде приспособен в практиката на компанията.

Всяка година БНП Париба Лични Финанси приема мениджърите на утрешния ден

Като част от просветителните начинания, които поддържа, банката всяка година взе участие и в самодейността “Мениджър за един ден ”, която се провежда от Junior Achievement. Отговорни компании отварят вратите си за дейни възпитаници и студенти и ги срещат по какъв начин на процедура работи една огромна бизнес организация. В 70% от времето децата се срещат с компанията-домакин, нейния метод на работа, конструкция и отличителни черти. В останалите 30% учениците вземат решение проблеми, свързани с бизнеса или създават свои оферти за усъвършенстване на разнообразни процеси. Този способ на “учене посредством правене ” е необятно публикуван в Западна Европа и става все по-популярен в България. Посланието на самодейността за 2023 година е “Започни от тук! ” и тя ще се организира на 27 април.

БНП Париба Лични Финанси чака над 60 младежи в централния си офис в София и офисите си в страната. Най-желаната позиция за младежите е Мениджър Иновации. Сред позициите, които се радват на засилен интерес са и Офис Мениджър, Експерт Клиентско преживяване, Мениджър Устойчиво развиване, ИТ управител, Риск управител, Оперативен шеф, Мениджър бизнес развиване, Мениджър Проекти.

В Европа младите все по-трудно си намират работа, в България БНП Париба Лични Финанси им оказва помощ да навлязат на пазара на труда

Една от главните трендове на пазара на труда в Европа е младежите все по-трудно да стартират работа. Все повече младежи на възраст 19-26 години не учат и не работят и разчитат на обществената система или на поддръжка от родителите си. Това основава предпоставки за неравенства. В България БНП Париба Лични Финанси способства за превъзмогването на този отрицателен тренд като дава опция на младежи да стартират трудовия си път без да имат предходен опит във финансовата сфера.

Според данните на банката, за последните 5 години близо 190 младежи са почнали първата си работа в БНП Париба Лични Финанси, България. Младите хора са добре пристигнали в екипа на банката даже без опит. Към 2022 година близо 150 чиновници на банката са на възраст 18-24 години.

БНП Париба Лични Финанси влага забележителен запас в образование на чиновниците

Тъй като доста от новите чиновници нямат опит във финансовата сфера или имат минимални знания, БНП Париба Лични Финанси влага в тяхното образование и в повишение на квалификацията. Всеки човек незабавно след назначението си минава задълбочено въвеждащо образование, което е съобразено със спецификата на работата му. Хората се срещат и с историята, културата и полезностите на компанията; опциите им за учене и кариерно развиване, критериите за оценка на представянето и доста други.

Служителите минават и профилирани тренинги по тематики като отбрана на ползите на клиента, информационни умения, работа с осведомителни системи и така нататък Също по този начин с прекосяването на нова позиция, всеки чиновник взе участие в разнообразни тренинги съгласно спецификата на отговорностите си. 

“Като част от водеща финансова група, за нас да бъдем виновна компания е дълготраен ангажимент с ясни цели, които следваме ”, споделя Людмила Петрова. “Повишаването на финансовата просветеност и превъзмогването на неравенствата са единствено две от задачите, за чието реализиране работим, тъй като за нас това е инвестиция в бъдещето. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР