Bloomberg съобщи, че американският гигант в областта на търсенето Google

...
Bloomberg съобщи, че американският гигант в областта на търсенето Google
Коментари Харесай

Google започва да премества служители от Русия

Bloomberg заяви, че американският колос в региона на търсенето Гугъл мълчешком е почнал да извежда в чужбина чиновници на московския си офис, които са изразили предпочитание да изоставен Русия. По данни на източника в московския офис на Гугъл работят 244 души. Не се оповестява къде тъкмо отиват чиновниците.

В същото време компанията не е изразила желание да прекрати активността си в Русия, макар че спря рекламния бизнес и блокира заплащането на множеството от стратегиите на съветските консуматори, като ги лиши от услугата Гугъл Pay, както и от опцията да откриват нови сметки в облачната услуга Гугъл Cloud Platform.

Според източници на Bloomberg компанията оказва помощ и на чиновниците си в Украйна да изоставен страната, където в киевския ѝ офис работят към 50 души. В корпоративния бюлетин за чиновниците на Гугъл се споделя, че чиновниците на компанията " работят непрекъснато, с цел да обезпечат отбрана и сигурност, както и друга поддръжка " на сътрудниците си в Украйна.

Говорител на Гугъл е отказал да разяснява този въпрос пред Bloomberg. По неофициални данни отстраняването на чиновниците може да е обвързвано с идното блокиране на YouTube в Русия. Твърди се, че в следствие това може да докара до преустановяване на всички интервенции на Гугъл в Русия. Но това е единствено слух.

 

Повече  може на намерите в графа Технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР