Близо половин година неделният пазар в Кубрат е затворен със

...
Близо половин година неделният пазар в Кубрат е затворен със
Коментари Харесай

От половин година пазарът в Кубрат е затворен, търговците излизат на протест

Близо половин година неделният пазар в Кубрат е затворен със заповед на кмета на общината. Много търговци от района недоволстват, че не могат да посещават най-голямото пазарище в Североизточна България и по този начин губят огромна част от приходите си. Поради тази причина през днешния ден те ще излязат на митинг, заяви Българска национална телевизия.

На мястото до март са се събирали над 500 търговци. Това е и най-големият неделен пазар за всевъзможни движимости и предмети, който се намира тук. Идват даже търговци от Румъния, а в неделните дни се събират по 2000-3000 души. Сега този пазар не съществува и не е ясно докога.

" Нашите искания са да оспорваме претекстовете на кмета, които той акцентира, че се преценява с ограниченията за COVID-19. Ние питаме: в цяла България и в цяла Европа има COVID-19 и не се знае до по кое време ще продължи. Ние би трябвало да работим с изискванията на COVID-19 ", съобщи в народен ефир София Иванова – търговец и един от уредниците на митинга.

Кметът на община Кубрат Алкин Неби съобщи, че отварянето на пазара не е единствено негово решение.

" Това е решение на Кризисния щаб, в който влизат РЗИ, ХЕИ, пожарна, полиция. От община Кубрат имаме 860 карантинирани от март, единствено с 6 случая на Коронавирус, които са излекувани. Може би е една от дребното общини, в която нямаме ковид. Кризисният щаб заседава и съгласно заповедта на министъра на опазването на здравето - обезпечаване на вход-изход, обезпечаване на метър и половина отдалеченост, дезинфектанти - ние това не можем да го реализираме на неделния пазар. Затова сме взели решение да работи единствено кооперативният пазар ежедневно ", изясни кметът.

Хората са подготвили подписка от всички търговци - 70-80 души, работещи на пазара. Те са съгласни и с по-строги ограничения, само че пазарът да проработи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР