Близо два дни след безпрецедентното нападение на ислямистката група Хамас

...
Близо два дни след безпрецедентното нападение на ислямистката група Хамас
Коментари Харесай

Над 1000 загинали след атаките на Хамас в Израел

Близо два дни след невижданото нахлуване на ислямистката група Хамас против Израел, сраженията не стопират. Израелските военновъздушни сили не престават да бомбардират цели в Ивицата Газа, като в една от изумените здания при последните офанзиви са били членове на Хамас. Голям брой щабове на оповестената от Съединени американски щати, Европейски Съюз и Израел за терористична организация са били атакувани в последните часове.

100 хиляди израелски бойци са събрани по южната граница на страната, оповестиха от Израелските отбранителни сили. По думите им задачата е в края на тази война Хамас към този момент да не съставлява военна опасност за Израел, както и да се постави завършек на властването на Хамас над Ивицата Газа.

Стотици починали на музикален фестивал

В събота заран, когато Хамас изстреля хиляди ракети против Израел, въоръжени палестинци влязоха в Израел и по суша, въздух и вода и нападнаха хората в околните израелски селища. Говорителят на израелската войска оповестява, че към 1000 палестинци са нахлули в Израел. В деня на еврейския празник Сукот палестинците обикаляха от врата на врата в търсене на жертви.

Силите за сигурност оповестиха, че са разкрили минимум 260 убити на музикален фестивал в пустинята Негев. Палестинците освен за умъртвили стотици израелци, само че са взели за заложници и повече от 100 души, измежду които дами, деца и възрастни хора, които са били откарани в Ивицата Газа.

Предупредителни сирени и в Тел Авив

Около 700 цивилни израелци и бойци са били убити, а над 2100 души са ранени, оповестява представителят на военните в страната. Мнозина са в сериозно положение, тъй че е допустимо броят на починалите да се усилва. При ответната реакция на Израел в Ивицата Газа са починали минимум 413 души, оповестяват от тамшното здравно министерство.

В същото време Хамас още веднъж обстреля Израел с ракети в неделя вечер. Предупредителни сирени прозвучаха даже в Тел Авив и други огромни градове в страната. Сраженията не престават в южната част на Израел. " Нашите бойци не престават да се бият и да преследват и последния терорист, който е на територията на Израел ", сподели представителят на армията.

Силите за сигурност на Израел откриха над 200 тела на мястото, където се е провеждал музикален фестивал навън, когато бойците на Хамас са навлезли в Израел.Снимка: MENAHEM KAHANA/AFP

Съединени американски щати изпраща военни кораби към Израел

По информация на Организация на обединените нации учебно заведение, ръководено от програмата им в Палестина е било наранено от ответните удари на Израел в Газа. Над 225 души са избягали от нападенията, само че към този момент няма информация за жертви.

В същото време Съединени американски щати изпраща самолетоносача " Джералд Р. Форд " и други военни кораби към източната част на Средиземно море. Също по този начин е подхваната подготовка за пренасяне на ескадрили на военновъздушните сили и техните изтребители в района, оповестиха от Министерството на защитата на Съединени американски щати в неделя. На въоръжените сили на Израел ще бъдат предоставени в допълнение съоръжение и муниции, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР