Близо 5000 престъпления извършват непълнолетните и малолетните всяка година у

...
Близо 5000 престъпления извършват непълнолетните и малолетните всяка година у
Коментари Харесай

Непълнолетни извършват близо 5000 престъпления у нас всяка година

Близо 5000 закононарушения правят малолетните и малолетните всяка година у нас.
По данни на Министерство на вътрешните работи за последните 5 години умишлените убийствата осъществени от деца са 12.
Броят на момчетата, които са направили незаконно действие, е доста по-голям от този на девойките – 4154. Престъпленията, осъществени от малолетни и малолетни девойки, са 826, оповестява bTV.
Най-често децата правят обири – 3019. Случаите на нанесени телесни повреди са 209. Регистрирани са още 56 блудства.
През 2016 година няма осъществени убийства, не е по този начин обаче за предходните 4 години. Според експертите, този вид закононарушения се дължат на моментна несъответстваща преценка.
След като ги осъдят, малолетните и малолетни нарушители попадат в поправителния дом в Бойчиновци, където се чака да бъдат превъзпитани. Много от тях обаче в последна сметка стигат до Централния софийски затвор.
Припомняме, че по-рано през днешния ден Окръжният съд в Бургас остави в ареста 15-годишния Иван, който умъртви 11-годишно момиче. Назначена му е съдебно-психиатрична експертиза, като съгласно юриста му е допустимо той да се окаже неуравновесен.
11-годишното момиче бе намерено мъртво в асансьор на жилищна постройка в кв. „ Меден рудник “ в Бургас на 21 август. Мотивът е счепкване сред двамата за това къде да пушат наргиле. Заподозреният и жертвата са се познавали посредством обществените мрежи от няколко седмици, разменили са си телефонните номера, последвала е среща, като се е стигнало до закононарушението.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР