Близо 50 учени от различни научни институции, начело с Тракийски

...
Близо 50 учени от различни научни институции, начело с Тракийски
Коментари Харесай

Отлични резултати отчетоха по ННП ИНТЕ-ЖИВО след една година научна работа по иновативния проект

Близо 50 учени от разнообразни научни институции, отпред с Тракийски университет – Стара Загора, се събраха на годишен доклад по Национална научна стратегия „ Интелигентно отглеждане на животни “.

Те регистрираха отлични резултати по работните научни пакети и поставените им амбициозни задания в нововъведенията при развъждането и развъждането на животни. Част от достигнатите достижения на този стадий са сполучливи в създаването на прототипи, патенти, тримерни модели, профилирани услуги за интелигентно и дейно животновъдство; изявления в профилирани списания (вкл. ТОП 10% в класацията на Thompson-Reuters WoS); образуване на мероприятия във високо профилирана среда и инсталация, дейна работа с млади учени и откриватели, подадени планови оферти към Фонд научни проучвания, Еразъм + и Хоризонт Европа.

Работните екипи на ННП ИНТЕ-ЖИВО споделят опит, насъбрани познания и чертаят нови вероятности: „ Уверено вършим следващи проекти, стъпили крепко на основите на екипност и положително съдействие, съответни резултати и научни достижения, иновативност предизвикана от потребностите на действителния бранш. “

На база постигнатите към този момент резултати ННП ИНТЕ-ЖИВО има подготвеност да надгражда дефинираните цели и цели за реализирането на интелигентните решения в животновъдния бранш.

Припомняме, че през март месец, предходната година, започва Национална научна стратегия „ Интелигентно отглеждане на животни “ – ИНТЕ-ЖИВО, финансирана от Министерството на образованието и науката (МОН). Тракийският университет оглавява консорциума, съставляван от водещи университетски институции в България: Аграрен Университет-Пловдив; Технически Университет – София; Русенски Университет “Ангел Кънчев ”; Институт по Информационни и Комуникационни Технологии – БАН; Институт по Механика – БАН; Институт по Биология и Имунология на Размножаването „Акад. Кирил Братанов“(ИБИР–БАН); Селскостопанска Академия – ССА. Основната цел на научната стратегия е осъществяване на фундаментални и приложни научни проучвания за даване на животновъдното направление на новаторски способи и средства за интелигентно и дейно отглеждане на животни с понижени човешки запаси и понижено влияние върху околната среда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР