Близо 40 здравни работници са станали обект на нападения само

...
Близо 40 здравни работници са станали обект на нападения само
Коментари Харесай

40 медици са станали обект на нападения през март в Турция

Близо 40 здравни служащи са станали обект на набези единствено през март в Турция, която се готви да вкара по-строги санкции за прояви на принуждение над медици, оповестява държавната телевизия ТРТ Хабер.

Според отчет на синдиката на чиновниците в опазването на здравето Саглък-Сен през март са осъществени 19 набези над медицински служащи, а пострадали от насилието са общо 38 души от сферата на опазването на здравето.

През февруари броят на медиците, станали обект на експанзия, е 43, демонстрират още данните.

Парламентарната правосъдна комисия одобри неотдавна законодателна промяна, която планува по-строги санкции за причинителите на принуждение над медици и дами, оповестиха медии в страната.

Според плана причинителите на принуждение над здравни служащи към този момент ще подлежат на налагане на мярка прелиминарен арест. Освен това се контролира процедурата по предоставяне под съд на лекари с компенсационен иск, а към здравното министерство ще бъде основана комисия, която да се произнася по основателността на тези искове.

Насилието над дами също ще бъде категоризирано по нов метод, а причиняването на пострадване или ликвидиране ще бъдат обсъждани като тежки закононарушения.

Извършителите към този момент няма да имат право да се възползват от понижаване на присъдата на съображение положително държание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР