Близо 200 таксиметрови шофьори от различни градове на страната протестираха

...
Близо 200 таксиметрови шофьори от различни градове на страната протестираха
Коментари Харесай

Близо 200 таксита протестираха в Русе заради убийство на колега

Близо 200 таксиметрови водачи от разнообразни градове на страната стачкуваха през днешния ден в Русе. Те се оповестиха за обективна присъда за убийството на своя сътрудник – 60-годишния Валери Спиридонов, който бе намушкан смъртоносно с нож при обир от двама малолетни младежи. За закононарушението, осъществено преди една година в русенското село Николово, са упрекнати Николай Василев и Деян Цветанов, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Шофьорите направиха митинга си тази заран, когато бе началото на делото против двамата младежи. Те проведоха автомобилно шествие из града, предизвиквайки съществени проблеми с трафика в час пик – сред 8 и 9 часа. С плакати „ Справедливост за Джоко “ водачите се събраха пред Съдебната палата, а до момента в който вървеше процесът, скандираха „ Справедливост “. Според тях би трябвало делото да бъде за преднамерено ликвидиране, а не за обир, съпроводен с ликвидиране.

Таксиметровите водачи упорстват и за ограничения, които да обезпечат тяхната отбрана по време на работа. Те желаят да се инсталират паник-бутони в колите им, които да са свързани непосредствено с тел. 112, както и да има видеокамери вътре в колите.

Делото против към този момент 18-годишните Николай Василев и Деян Цветанов през днешния ден потегли всъщност. В началото още веднъж бе разискван разновидността двамата да се съгласят да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, при което признават виновността си, а наказването им се понижава с една трета. Деян обаче за повторно отхвърли да се признае за отговорен и по този начин започва двудневният разпит на 40 очевидци. Ако младежите бъдат приети за отговорни, те могат да получат наказване от 5 до 12 години затвор, защото по време на осъществяване на закононарушението са били малолетни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР