Близо 170 млн. лв. от националния бюджет и европейските фондове

...
Близо 170 млн. лв. от националния бюджет и европейските фондове
Коментари Харесай

Близо 170 млн. лв. се инвестират в подобряване на пътната инфраструктура в област Варна от средата на 2017

Близо 170 млн. лева от националния бюджет и европейските фондове се влагат в възстановяване на пътната инфраструктура в област Варна от средата на 2017 година до момента.

Това заяви през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

В регионалния център той взе участие в полемика за районното развиване и европейската взаимност. С финансиране от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година бяха рехабилитирани 15,6 км от второкласния път Варна – Добрич, 17,4 км от третокласния път Старо Оряхово – Долни Чифлик – Гроздьово и 12 км сред Гроздьово и Провадия.

С национално финансиране се ремонтират близо 10 км от автомагистрала „ Хемус “. До края на месеца следва да приключат строително-монтажните работи по 8 км от Автомагистрала „ Черно море “ и виадукт „ Звездица “.

Превантивно са ремонтирани още 75 км от второкласни и третокласни пътища. Вече е ремонтирано едното платно от сектор по пътя Варна – Златни Пясъци. Ремонтът на другото ще бъде изработен откакто завърши полагането на тръбопровод по прасето.

До средата на месец юни предпазен ремонт ще бъде изработен и на две от оборудванията на Аспаруховия мост в регионалния център.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР