Близо 1000 декара нови гори ще бъдат залесени през тази

...
Близо 1000 декара нови гори ще бъдат залесени през тази
Коментари Харесай

Близо 245 декара нова гора ще бъдат засадени тази година във Варненска област

Близо 1000 декара нови гори ще бъдат залесени през тази година на територията на Североизточното държавно дружество. От тях 244,5 декара са в област Варна, 26 декара са в област Търговище и 84 в област Шумен. Това оповестиха от Североизточното държавно дружество. 

Най-много са плануваните за залесяване площи в област Добрич – 603 декара. Около 530 000 фиданки, отгледани в разсадниците на предприятието ще бъдат употребявани, по време на залесителната акция през тази година. Най-много са от типа цер – 302 200 броя и полски явен – 55 500 броя.

Ще бъдат употребявани още дръвчета от типовете благун, явен, явор, топола, над 30 000 броя сребролистна липа и 35 660 броя акация за подкрепяне на бранш „ Пчеларство “. Над 2 милиона лв. са плануваните през тази година средства за залесяване, като в тях влизат и дейностите по семесъбиране, произвеждане на фиданки, разчистване на площите планувани за залесяване, почвоподготовка, попълване на към този момент основани през предишни години горски култури и развъждане на млади гори

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР