„Близо 1 млн. пенсионери получиха по-малък доход, отколкото този, който

...
„Близо 1 млн. пенсионери получиха по-малък доход, отколкото този, който
Коментари Харесай

Управителят на НОИ: Не трябва COVID добавката да се счита за част от пенсията


„ Близо 1 млн. пенсионери получиха по-малък приход, в сравнение с този, който те чакаха и им беше дадено от политиците “. Това съобщи в „ Лице в лице “ шефът на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов..

Той изясни, че объркването е пристигнало поради Коронавирус добавките, които са били понижени и макар увеличените пенсии – приходът през януари е бил по-нисък от този през декември.

„ Коронавирус добавката се изплаща от предходната година лятото – беше 50 лева, след това стана 120 лева – в този момент 60 лева Тя се изплаща в същия ден, в който и пенсиите, по тази причина хората си мислят, че е към пенсиите им. Няма нито едно лице, на което пенсията да не е увеличена от 25 декември “, изясни Иванов.

Управителят на Национален осигурителен институт посочи, че при някои пенсионери нарастването е под 60 лева (разликата в добавката), по тази причина са взели по-малко пари.

„ Грешка няма. Не би трябвало Коронавирус добавката да се смята за част от пенсията. Тя е за подкрепяне в Коронавирус рецесията. Хората може да са привикнали, само че тя е обособена “, добави той.

Иванов добави, че ощетените пенсионери ще бъдат обезщетени през февруари поради решение на държавното управление. По думите му близо 250 хиляди души са получили до 5 лева разлика. Има лица и с по 20 лева, най-драстичната разлика е при хората, получаващи обществена пенсия за напреднала възраст.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР