Близо 1 милион лева допълнително получава Община Монтана от държавния

...
Близо 1 милион лева допълнително получава Община Монтана от държавния
Коментари Харесай

Близо 1 млн. лв. допълнително получава Община Монтана от държавния бюджет

" Близо 1 милион лв. в допълнение получава Община Монтана от държавния бюджет ". Това заяви пред публицисти кметът Златко Живков.

Съгласно министерско разпореждане от 29 юли парите, които се разпределят в допълнение към бюджетите на общините, са за финансови разноски, нарастване на заплатите на заетите в общинските администрации, медицинските сестри и фелдшери в учебните заведения, детските градини и ясли, както и за финансова поддръжка на районните библиотеки.

За община Монтана парите са 981 106 лв.. За финансови разноски са 497 900 лева, 159 250 лева - за нарастване на заплатите в администрациите, 284 719 лева - за възнагражденията на медицинските експерти в детските заведения и учебните заведения и 39 237 лева - за библиотеката.

Общинският съвет се събира на изключително съвещание, с цел да актуализира бюджета и да разпредели по действия спомагателните държавни пари. В плана за решение е включено нарастване на заплатите на общинския кмет, кметовете и кметските наместници в селата.

Предложението е заплатата на Златко Живков  да се усили с 375 лв. и от 3 750 лева да стане 4 125 лв.. Възнагражденията на селските кметове стават 1 286 лева, т.е. нарастването е със 117 лв., наместниците ще вземат 1032 лева, вместо досегашните 938 лв..

Пари са отпуснати и на останалите 10 общини в региона. За всички 11 общини в района сумата е 3,7 милиона лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР