Четиримата българи от Лом искат да бъдат предадени на Италия,

...
Четиримата българи от Лом искат да бъдат предадени на Италия,
Коментари Харесай

Задържаните у нас българи, обвинени в трафик на хора в Италия: Върнете ни там, за да докажем невинността си

Четиримата българи от Лом желаят да бъдат предадени на Италия, където са упрекнати в Италия за трафик на хора , незаконно отнемане от независимост и склоняване към проституция .

Те упорстват пред Окръжния съд в Монтана да бъдат екстрадирани в Италия , с цел да спомагат на проверяващите органи там и " да потвърдят невинността си ", заяви представителят на Окръжната прокуратура в Монтана прокурор Лили Илиева.



След издадени европейски заповеди за арест на 11 март в Лом бяха задържани трима мъже и една жена . Окръжната прокуратура в Монтана издаде мярка за задържане за 72 часа, а на 15 март Окръжният съд постанови непрекъсната мярка за задържане.

Властите в Италия насочиха и искане за екстрадиция на арестуваните у нас в град Лече , където тече следствие. Според италианската прокуратура в града е работила проведена незаконна група от 22 души – 21 българи и един италианец , за които се твърди, че са доставяли дами от северозападна България за проституция в Италия. Дейността на групата е била следена от полицията и прокуратурата в Италия в продължение на три години. Използвани са специфични разследващи средства. Освен у нас, арести са направени и в град Лече. Там са арестувани трима българи, за които се твърди, че са тартори на групата .



Задържаните в Лом хора настояват, че нямат нищо общо с тази група.

Те желаят да бъдат екстрадирани в Италия, с цел да потвърдят невинността си. По закон им се дава право от три дни, с цел да осмислят решението си и другата седмица съдът в Монтана ще се произнесе по настояванията на управляващите в Италия за екстрадиция. Вече е получено увещание, че в случай че бъдат наказани в Италия, те ще бъдат върнати в България за изтърпяване на наказванията си. Ако обвиняванията се потвърдят, всеки от четиримата може да получи присъда до 30 години затвор съгласно италианското законодателство, разгласи прокурор Илиева.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР