Представители на парламентарно представените партии се събраха на консултации за

...
Представители на парламентарно представените партии се събраха на консултации за
Коментари Харесай

Партиите в Монтана не се споразумяха за ръководните постове в РИК

Представители на парламентарно показаните партии се събраха на съвещания за сформиране на Районна изборна комисия (РИК) в Монтана при регионалния шеф Ивайло Антонов, само че не се схванаха за разпределението на управителните постове в комисията, оповестиха от Областната администрация в Монтана.
 
При това състояние Централната изборна комисия (ЦИК) ще назначи служебно РИК в Монтана. До съглашение не се е стигнало, защото за председателското място са постъпили оферти от ГЕРБ-СДС и " Възраждане ".
 
За останалите управителни постове в комисията не е имало разногласия и партиите са се съгласили да има трима зам.-председатели от " Продължаваме промяната – Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН " и един секретар, който да е представител на Движение за права и свободи, излиза наяве от известието на регионалната администрация.
 
Съгласно напътствията на ЦИК съставът на РИК – Монтана е от 13 души: ръководител, зам.-председатели, секретар и членове. При предходните парламентарни избори още веднъж не се стигна до съглашение за систематизиране на управителните постове в комисията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР