Близкоизточният мирен процес е невъзможен без лидерското участие на САЩ,

...
Близкоизточният мирен процес е невъзможен без лидерското участие на САЩ,
Коментари Харесай

Нетаняху: Близкоизточният мирен процес е невъзможен без САЩ


Близкоизточният кротичък развой е неосъществим без лидерското присъединяване на Съединени американски щати, съобщи в неделя министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху на заседание в Йерусалим с посланиците на еврейската страна в страните от Азия, Европа и в интернационалните организации.

„ В дипломатическият развой няма опция на американското водачество. Този, който не е подготвен да приказва с американците за мир, в действителност изобщо не желае мир “, съобщи Нетаняху, отправяйки косвено обвиняване към палестинския водач Махмуд Абас, който отхвърли да контактува със Съединени американски щати откакто страната призна Йерусалим за столица на Израел на 6 декември предходната година.

В обръщението си израелският министър председател добави, че му следва разискване на въпроси, свързани с мира и сигурността, с вицепрезидента на Съединени американски щати Майкъл Пенс, който дойде в Израел в неделя вечерта.

"Днес приветстваме вицепрезидента на Съединени американски щати, популярен другар на Израел. С него ще обсъдим два въпроса: мира и сигурността", сподели Нетаняху.

Посещението на Пенс бе в началото планувано за месец декември 2017 година, само че беше отсрочено поради решението на Вашингтон да реалокира американското посолство от Тел Авив в Йерусалим и да признае античния град за столица на еврейската страна. Това провокира остра отрицателна реакция в арабския свят и докара до всеобщи протести в палестинските територии. След това палестинските управляващи отхвърлиха да се свържат с американските представители, заради което по време на актуалното посещаване Пенс няма да води договаряния с палестинската страна. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР