Близки на загиналото 8-годишно момиченце, прегазено на пешеходна пътека в

...
Близки на загиналото 8-годишно момиченце, прегазено на пешеходна пътека в
Коментари Харесай

Мълчалив протест в Братаница заради убито дете на пешеходна пътека

Близки на починалото 8-годишно момиченце, прегазено на пешеходна пътека в Братаница, и локални поданици на пазарджишкото село излязоха довечера на мълчал митинг с искане за заслужено следствие на злополуката. Те блокираха придвижването по основната улица, където детето бе ударено на пешеходна пътека от длъжностен автомобил на МВР-Пазарджик.

Хората направиха сърце от свещи и сложиха в него детски сандалки и цветя. А надпис на него гласи: " Шофирайте по този начин, като че ли всяко дете на пътя е ваше! ".

Семейството е в потрес и ще търси правдивост. Те недоумяват за какво полицейският чиновник не е изчакал спрените пред пешеходната пътека коли, а ги е изпреварил с висока скорост.

Кметът на Братаница Георги Спасов сподели, че напрежение в селото няма.

" Просто нещата са по този начин, че придвижването минава от тук - пътят от Септември до Звъничево е отбит, целият трафик минава през Братаница. Молбата на жителите на селото е - колкото може да има присъстващи контролни органи, да се управлява придвижването ", сподели кметът.

Тежкият случай стана към 11.40 ч. на основната улица в селото. Според очевидци, колата се движела с над 90 км/ч.

Шофьорът изпреварил други два автомобила, които спрели на пешеходната пътека, с цел да дадат път на две деца да пресекат - на 8-годишното момиченце и по-малкото му братче. При удара колата е излязла от пътното платно и се блъснала в пътен знак.

Свидетели оказват първа помощ на детето.

Детето е превозено в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Пазарджик в доста тежко положение и за жалост то е умряло.

Шофьорът е чиновник на районната дирекция " Борба с проведената престъпност " в Пазарджик. Пред служителите на реда обяснил, че бърза за оперативка.

Резултатите от пробите за алкохол и опиати на лидера още не се оповестени. Той е арестуван за 24 часа.

От Окръжна прокуратура - Пазарджик, оповестиха, че е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност на дете. Предстоят разпити на очевидци, както и назначение на автотехническа и съдебномедицинска експертизи.

Към 16 ч на същото място в селото се случи втори случай - сред образователен автомобил и мотоциклет, който се размина единствено с материални вреди.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР