Блестящата пианистка Лола Астанова отправи специален поздрав към българската публика.

...
Блестящата пианистка Лола Астанова отправи специален поздрав към българската публика.
Коментари Харесай

Атрактивната Лола Астанова ще свири у нас любими клавирни класики

Блестящата пианистка Лола Астанова насочи специфичен привет към българската аудитория. Адресирано към всички фенове на класическата музика у нас, любимката на Андреа Бочели снима видеообръщение във връзка идния й концерт на 10 ноември в София, в зала 1 на НДК, научи ДУМА от Поли Петрова, пиар управител. Организатор е " Pragma Production ". Билетите са на цени от 40 до 80 лева, оркестрина - 130 лева, и може да бъдат купени от мрежата на Ивентим в цялата страна.

" Здравей, София! Много се вълнувам, че ще ви показва музиката си на 10 ноември в НДК, споделя Лола и добавя: " Подготвила съм стратегия, включваща ваши обичани композиции и няколко изненади. Нямам самообладание да се забележим! "

Определяна като новата сензация на международната музикална сцена, надарената 34-годишна пианистка ще показа за първи път пред родна аудитория забележителните си клавирни умения, популяризирали я в целия свят. Позната е с блестящите си тълкования на композициите на Шопен, Лист и Рахманинов и виртуозни пиано аранжименти на шлагери като " Don`t Stop the Music " на Риана, " We Are the Champions " на Куин и " Лунната соната " на Бетовен, която извършва в разгорещен дует дружно със своя обичан Степан Хаусер от " 2 Cellos ".

Лола Астанова е родена в Узбекистан и от 2003 година живее в Съединени американски щати. С над 100 милиона гледания в инстаграм през миналата година, тя се трансформира в най-гледания пианист в света, генерирайки цифри, невиждани за класическата музика.

Редица критици разказват неповторимия жанр на пианистката като " необичаен и в действителност талантлив ", отбелязвайки, че " Шопен, изпълнен от Лола, е извънреден ". Последните години Астанова свири с филхармониите на Яхя Линг - музикален шеф и диригент на симфоничния оркестър в Сан Диего, камерния оркестър " St. Luke " в Центъра за театрални изкуства " Линкълн " в Ню Йорк, Кливландския оркестър и работи с диригенти като Едуардо Мартуре, Рабон Тебар, Жерар Шварц.

Изпълнението на " Рапсодия в синьо " на Гершуин с Жерар Шварц и присъединяване на Лола бе включено в специфичен ефирен театър " All-Star Orchestra " в Ню Йорк, като напълно справедливо сграбчи премия " Еми " за 2016 година А феноменалният концерт в " Teatro del Silenzio " на атрактивната пианистка с италианския тенор Андреа Бочели в сърцето на Тоскана през 2017-а, събрал под намерено небе повече от 12 000 фенове от целия свят, е определян като един от шедьоврите на класическата музикална сцена.

https://www.facebook.com/events/381118036065878/permalink/431939300983751/
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР