Благотворителна програма на Amazon е плащала десетки хиляди долари на

...
Благотворителна програма на Amazon е плащала десетки хиляди долари на
Коментари Харесай

Amazon е дарил над 40 000 долара на антиваксърски групи

Благотворителна стратегия на Amazon е плащала десетки хиляди долари на групи срещу имунизациите в ход, който съгласно специалистите е " фрапантен ", защото милиони американци остават неимунизирани в лицето на следващата вълна от Covid-19.

AmazonSmile е дарил повече от 40 000 $ на водещи източници на информация срещу имунизациите през 2020 година, съгласно обособени разбори на Popular Information и Washington Post.

" Това е в действителност шокиращо ", сподели Питър Хотез, декан на Националното учебно заведение по тропическа медицина към Медицинския лицей " Бейлър ". " Невероятно е, че Amazon поддържа тези групи. "

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американският колос за интернет търговия Amazon беше санкциониран...

Благотворителната стратегия на колоса в електронната търговия подарява 0,5% от покупките на избрани организации с нестопанска цел - в това число най-малко дузина организации, работещи против необятното разпространяване на имунизацията в Съединени американски щати.

Миналата година Amazon е дарил повече от 60 млн. $ на организации с нестопанска цел. Частта от финансирането на битката с имунизациите е дребна спрямо цялата сума, само че може да е забележителна за напъните за набиране на средства на групи със относително дребни бюджети.

Даренията идват след продължаващите рецензии за ролята на търговеца на дребно в дезинформацията за здравето и повдигат въпроси за ролята на софтуерните компании в битката с дезинформацията и противодействието на евентуалните вреди за обществото, написа Guardian.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Twitter разгласи, че взема на мушка подправени постове за ваксини против COVID-19 от идната седмиц...

Даренията легитимират групите, които се борят против имунизациите, сподели Хотез. " Освен парите, това има огромна мощ, тъй като мощна организация като Amazon всъщност ги утвърждава ".

Според неизвестен доброволец, Националният информативен център за имунизациите е получил 41 533,71 $ в продължение на няколко години. Миналата година „ Amazon “ им е дал 12 675 $, оповестява " Пост " - една от дузината групи, които са получили такова финансиране. Организацията " Защита на детското здраве ", ръководена от Робърт Ф. Кенеди-младши, е получила 10 969 $, " Лекари за осведомено единодушие " - 3 626 $, а " Мрежа за деяние за осведомено единодушие " - 2 970,41 $, съобщи БГНЕС.

Групите на омразата и терористичните групи са неразрешени за присъединяване в програмата. В предишното обаче се съобщаваше, че AmazonSmile е финансирала и анти-ЛГБТ групи.

През 2019 година в. Guardian заяви за дарения на Amazon против имунизациите, както и за нейната стратегия за " авторитетни лица ", която разрешава на лица със забележителен брой почитатели - в това число водещи последователи на антиваксъсрството - да печелят комисиони от продуктите, които предлагат.

Amazon е останал дом на видни антиваксъри, откакто други платформи са ги забранили, демонстрират отчетите.

Говорител на Amazon съобщи: " Уважаваме обстоятелството, че нашите клиенти желаят да имат достъп до огромно многообразие от гледни точки по въпроса. " Говорителят добави: " Организации, които вземат участие, поддържат, предизвикват или разпространяват назадничавост, ненавист, тероризъм, принуждение, пране на пари или други противозаконни действия, не са разрешени. "

Търсенето на " ваксина " в Amazon.com демонстрира, че книгите против имунизациите са третият и шестият резултат, а след тях се подреждат други. При търсене на " Covid " книга с доктрина на конспирацията е вторият резултат. Много от книгите се продават от самия Amazon, а не от трети страни. " В момента Amazon е най-големият пропагандатор на книги против имунизациите ", сподели Хотес.

Amazon е и платформа за търговия с антиваксърски тениски, билкови добавки и други артикули. През лятото клиенти разгласиха мнения за Ивермектин като евентуално средство за лекуване на Ковид, макар предизвестията на здравните организации, че лекарството не е дейно против респираторния вирус.

И компанията не просто хоства продуктите, откриха неотдавна откривателите. Нейните логаритми интензивно разпространяват антиваксинални запаси и артикули.

Двама откриватели от Вашингтонския университет - Прърна Джунджа, докторант, и Тану Митра, помощник, откриха, че Amazon класира дезинформацията над качествената информация, съгласно техния отчет за дезинформацията в платформите за електронна търговия.

" Amazon също по този начин класира тези антиваксинални артикули по-високо в резултатите от търсенето спрямо продуктите, които развенчават дезинформацията за имунизациите ", споделя Джунджа.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР