Благоевград. С тържествена церемония в Благоевград бе почетена 114-ата годишнина

...
Благоевград. С тържествена церемония в Благоевград бе почетена 114-ата годишнина
Коментари Харесай

Благоевград: Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева почете паметта на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание

Благоевград. С тържествена гала в Благоевград бе почетена 114-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Народният представител от ГЕРБ и регионален координатор на партията Даниела Савеклиева постави цветя в символ на благодарност пред паметника на Гоце Делчев. Пред подвига на починалите се поклониха и представители на общинската администрация, държавни и просветителни институции, жители.
„ Събитията от Илинденско-Преображенската епопея имат голямо значение и са от изключителна значимост за хората от нашия край, тъй като преди 114 години нашите сънародници демонстрираха с делата си устрема за независимост, устрема за обединяване. Илинденци и преображенци, взеха ориста в личните си ръце и с жертвоготовност и религия сервираха живота си пред олтара на родината и свободата.
Важно е да помним героите, да се прекланяме пред всички знайни и незнайни мъже и дами, дали живота си за свободата на Отечеството. В моменти на обърканост да черпим сили от тяхната несломима религия, да имаме тяхната мощ и дух! Да помним, че единствено когато сме обединени, сме мощни! Да помним и да продължим да потвърждаваме пред целия свят, че българинът е заслужен – заслужен за почитание, заслужен за свободата си ”, разяснява националният представител Даниела Савеклиева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР