Благодарение на технологиите, осъществяването на връзка с половинката е въпрос

...
Благодарение на технологиите, осъществяването на връзка с половинката е въпрос
Коментари Харесай

Какво разкрива за връзката ви писането на съобщения

Благодарение на технологиите, реализирането на връзка с половинката е въпрос на няколко секунди. Без значение дали ще го питате нещо банално, или просто желаете да му кажете нещо благо, писането на известия е деяние, което вършиме инстинктивно.
Дали обаче непрекъснатото чатене с колегата е потребно за връзката ви?
Изследователи от университета Brigham Young са следили 276 младежи, които са разпитвали за това по какъв начин текстовите им привички афектират връзката им. Интересното е, че никой от участниците не е бил в спорадична връзка. 16 % от участниците са били женени, 46% сгодени, а 38 % са били в сериозна връзка. 82% са дали отговор, че пускат известия на своите половинки по няколко пъти дневно.
Изследването заключава, че дамите, които се извиняват, пробват да оправят проблеми във връзката си или други проблеми посредством текстови известия, са били във връзки с „ по-ниско качество “ (т. е. не изключително здрави и щастливи връзки).
Мъжете като цяло са окей с приемането на текстови известия от партньорките си, само че тези с по-висока интензивност – основатели на доста есемеси – са били по-малко задоволени от връзките си.
„ Може би мъжете, които са на път да излязат от връзката си, избират да пишат, защото това не е персонална връзка лице в лице “, разяснява Лори Шейд, един от създателите на проучването.
Изследването демонстрира, че честото разменяне на известия не е здравословен табиет. И въпреки всичко изследването акцентира, че „ верните известия “ могат да засилят връзката сред двама души. Например благи известия, които да накарат другия да се усмихне, или окуражителни думи във значим миг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР