Благодарение на събраното количество, Магазини Мания помагат на 2600 жени

...
Благодарение на събраното количество, Магазини Мания помагат на 2600 жени
Коментари Харесай

За по-малко от 10 месеца кампанията „Дрехите не са боклук“ събра 150 тона ненужен текстил и обувки

Благодарение на събраното количество, Магазини Мания оказват помощ на 2600 дами с рак на гърдата и техните фамилии.

150 тона ненужни облекла, обувки и текстил събра акцията „ Дрехите не са отпадък “ на магазини Мания от месец април 2019 година до в този момент - количество, което би се равнявало на близо 1 500 цялостни догоре контейнера с общ отпадък. След сложено начало в София, самодейността провокира толкоз огромен интерес, че Мания сложи пунктове за събиране на облекла и обувки във всички 41 магазина на веригата в 23 града в цялата страна . „ Дрехите не са отпадък “ затвори цикъла и да даде нов късмет на безчет облекла, които в противоположен случай щяха да гният десетилетия на сметищата. Събраните количества се изпращат в Азия и Африка, като негодните се рециклират и влагат в други промишлености.

Благодарение на акцията, магазини Мания подкрепя ежемесечно Фондация „ Една от 8 “ и дамите с рак на гърдата в България, като общата дарена сума за 2019 година е 60 000 лева . С тази поддръжка, 600 дами, претърпели мастектомия, към този момент могат да получат Розова чанта „ Една от 8 “, в която има първична протеза и други нужни аксесоари. С останалата част от средствата, Фондацията съумя да закупия розовия кемпер на „ Една от 8 “ и по този начин да даде осведомителна и практическа помощ на над 2600 дами с рак на гърдата и техните близки в цялата страна.

През 2020 година акцията „ Дрехите не са отпадък “ си слага още по-високи цели, изключително в подтекста на Зелената договорка на Европа и условието до 2025 всяка страна да има работещ развой за кръгова стопанска система. Според отчета на Европейска организация по околна среда , отпечатъкът, който оставяме с потреблението на текстил върху планетата, се ускорява с всяка последваща година, а текстилната промишленост се е трансформирала в четвъртия максимален замърсител в Европа. Това окуражи магазини Мания да инициира публичен разговор, който да води към смяна в потреблението на текстил, доказвайки, че модата може доста повече от това да ни прави красиви.

През 2020 са планувани редица активации, както в обществените мрежи, по този начин и посредством специфични събития, които да демонстрират на процедура изгодите от цикъла на кръговата стопанска система. Фокусът на акцията ще е посланието да доближи до допустимо най-вече хора, с цел да се разбере потребността от дребни, само че ежедневни стъпки, както и да се построи възприятие за отговорност към околната среда посредством по-дълго или наново потребление на текстила, предаване на ненужните облекла в пунктовете в магазини Мания, преработване или вложение на текстила в други запаси и прочие

Всички интензивности, част от акцията „ Дрехите не са отпадък “ ще можете да наблюдавате в блога и профилите в обществените мрежи на Мания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР