Благодарение на посланик Лингеман получихме важна подкрепа от Германия в

...
Благодарение на посланик Лингеман получихме важна подкрепа от Германия в
Коментари Харесай

Германия ни подкрепи в правосъдната реформа, призна Румен Радев

" Благодарение на дипломат Лингеман получихме значима поддръжка от Германия в основни области като правосъдната промяна, сигурността и контрола на външните граници на Европейски Съюз, усвояването на еврофондове, дуалното обучение ".
Това съобщи президентът Румен Радев при награждаването на немския дипломат в България Детлеф Лингеман с медал " Стара планина " първа степен.

Дипломатът получи висшето държавно отличие за извънредно огромните си заслуги за укрепването и развиването на българско-германските връзки.

" В последните години на взаимна работа и участие в Европейски Съюз и НАТО Германия се утвърди като наш скъп другар, приближен сътрудник и стратегически съдружник ", съобщи Радев. Държавният глава дефинира връчването на високото отличие като израз на самопризнание за персоналния принос на немския посланик, както и на смисъла, което България отдава на съдействието си с Германия.

Изключително високо ценим напъните на дипломат Лингеман и екипа му за интензифициране на търговско-икономическите ни връзки, съобщи президентът. Германските предприятия в България са към този момент близо 5000, а двустранният стокообмен се е повишил и към този момент е над 6,6 милиарда евро за миналата година.

Германските вложения в България доближават близо 3 милиарда евро, с което Федерална република Германия се утвърди като водещ вложител у нас. Държавният глава означи и дейните старания на дипломат Лингеман за разширение на съдействието в региона на културата, науката и образованието. По думите на президента Радев в границите на целия си мандат дипломат Лингеман е образец за висок професионализъм, за дейна работа и персонална ангажираност.

От своя страна дипломат Детлеф Лингеман благодари за казаното за неговите старания. Той съобщи, че приема ордена като представител на родината си и на всички, работили дружно с него неуморно за разширението на двустранните връзки с България. Туризмът процъфтява с към милион немски туристи, които посещават България. Много българи учат немски и влагат в персоналното си бъдеще, тези младежи влагат обаче и в бъдещето на нашите двустранни връзки, уточни посланикът.

" България предприе основни дейности в промяната на правосъдната система, самостоятелният съд е крайъгълен камък за стимулиране на непознатите вложения и икономическото развиване ", сподели дипломат Лингеман. По думите му Германия е най-големият търговски сътрудник на България, само че има доста по-голям капацитет, който може да бъде осъществен, в случай че промените бъдат изпълнени.

" Днес всички сме изправени пред особените провокации на Европейски Съюз и мотото ви е, че " Съединението прави силата ", само че това важи за всички нас. Сигурен съм, че България сполучливо ще се оправи с идните провокации ", уточни немският посланик. Той дефинира историята и културното завещание на България като голямо благосъстояние освен за страната, само че и за цяла Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР