Благодарение на неотдавнашно съобщение на ФБР може би сте се

...
Благодарение на неотдавнашно съобщение на ФБР може би сте се
Коментари Харесай

Използвайте USB кондом, за да предпазите устройствата си от неприятни бацили

Благодарение на неотдавнашно известие на ФБР може би сте се срещнали с казуса, за който организацията сигнализира. Става въпрос за техника на заразяване на мобилни устройства, посредством злоумишлен програмен продукт, който се популяризира чрез публични портове за зареждане. Такива има на всички места – летища, автогари, кафенета и така нататък

Въпреки че няма статистически данни за честотата на тази процедура, това предизвестие от ФБР би трябвало да е задоволителен сигнал. 

Какво е решението? Просто използвайте презерватив за данни.

Преди да продължим напред, би трябвало да знаете, че публичните електрически контакти са изцяло безвредни. Проблемът е при потребление на публични USB портове. 

Подобно на другия тип презервативи, USB кондомът ви защищава от заразяване с всевъзможни типове неприятни бацили. По-скучното име на джаджата е USB блокер на данни.

Представлява донгъл, който не разрешава на опитите за прекачване на данни през USB врата, пропускайки единствено силата. Включвате донгъла в USB врата на устройството си (смартфон, таблет, лаптоп), тъй че без значение каква връзка употребявате от другата страна (Lightning, Micro-USB или USB-C), вие сте предпазени. 

Този блокер просто не съдържа щифтовете, които са нужни за предаване на информация. Трябва да знаете и, че това ще блокира и бързото зареждане. Но то по този начин или другояче не е най-важния приоритет при зареждане от обществен порт. 

Добрата вест е, че тези устройства са много евтини. Ние няма да вършим реклама на марки и модели, може да ги откриете сами и да прецените кой да изберете. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР