Бизнесменът Олег Дерипаска, който е приближен до руския президент Владимир

...
Бизнесменът Олег Дерипаска, който е приближен до руския президент Владимир
Коментари Харесай

Приближен до Путин олигарх беше принуден от САЩ да напусне апетитен пост в най-голямата си компания

Бизнесменът Олег Дерипаска, който е доближен до съветския президент Владимир Путин, е решил да напусне Борда на шефовете на групата компании En+, която е най-големият акционер в алуминиевия колос " Русал ".
По време на съвещанието директорският ръб на En+ единомислещо одобри ограниченията, които имат за цел да извадят компанията от глобите, които Съединени американски щати ѝ постановиха.
Целта на по този начин наречения проект " Баркър " /по името на ръководителя на борда Грегъри Баркър/ е да се понижи каузи на Дерипаска под 50% и да се приключи неговото въздействие благодарение на назначението на нови членове. В резултат на това болшинството ще се окаже в ръцете на самостоятелни шефове.
През април Съединени американски щати, на база на така наречен " Кремълския отчет " вкараха наказания срещу редица съветски предприемачи, служители и компании. Под ударите на ограничаващите ограничения попаднаха " Русал " и En+ на Олег Дерипаска.
На 23 април американското министерство на финансите позволи опцията за намаляване на глобите срещу " Русал ", в случай че Дерипаска престане да управлява компанията. Тогава компанията En+, която е надзорен акционер в " Русал ", заяви, че Дерипаска ще напусне нейния ръб на шефовете и е подготвен да понижи своя дял в нея под 50%. От американското финансово министерство обявиха, че сама по себе си тази стъпка не е съображение за премахването на глобите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР