Бизнесът остро протестира срещу новия удар за индустрията с цената

...
Бизнесът остро протестира срещу новия удар за индустрията с цената
Коментари Харесай

Бизнестъ с предупреждение: Евтиното отопление на бита ще е за сметка на индустрията

Бизнесът остро стачкува против новия удар за промишлеността с цената на природния газ. Анонсираните ограничения от енергийния министър в поддръжка на битовите клиенти са за сметка на промишлеността и ще доведат до затварянето на фабрики, предпупреждават работодатели. 

В отворено писмо до министъра на енергетиката Александър Николов от Асоциацията на работодателските организации отхвърлят да одобряват новия ценови удар от природния газ и настояват, че евтиното отопление на битовите консуматори ще бъде за сметка на работещите в промишлеността.
Каримански: Битовите консуматори на газ ще бъдат заслужено обезщетени
До края на седмицата ще станат ясни ограниченията за битовите клиенти, наранени от енергийната рецесия с нарастването на цените. Ще намерим на...
Прочети повече
Според бизнеса, това ще задълбочи кръстосаното субсидиране на енергоносителите от промишлеността към бита, което е безусловно неразрешено от европейските наставления.

" Социалната политика да спре да бъде изпълнявана през енергийната система ", се споделя в писмото.

Бизнесте упорства да купува природния газ на налични цени, с цел да резервира конкурентоспособността, работните места и експортният капацитет на стопанската система.

Припомням, че през вчерашния ден енергийният министър разгласи отплата за битовите консуматори. Предстои мярката да бъде разисквана в Министерския съвет.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР