Бизнес-планът за модернизация на Топлофикация Велико Търново включва реконструкции на

...
Бизнес-планът за модернизация на Топлофикация Велико Търново включва реконструкции на
Коментари Харесай

Модернизацията на Топлофикация Велико Търново ще позволи повишаване на енергийната ефективност


" Бизнес-планът за рационализация на " Топлофикация Велико Търново " включва реконструкции на оборудванията за транспорт на топлинна сила. Предвиждаме и вложения в зелени планове " съобщи инж. Александър Димитров, изпълнителен шеф на " Топлофикация Велико Търново ".

" Продължаваме с проектирането на нова високоефективна когенерация. " уточни инж. Александър Димитров. Той изясни, че с реализирането на плана ще се способства за увеличение на надеждността и успеваемостта на производството на сила. Директорът на " Топлофикация Велико Търново " акцентира, че с инвестицията затвърждават поетия ангажимент за гарантиране на чисто произвеждане на сила и повишение на енергийна успеваемост. Инж. Александър Димитров уточни, че планът е на стойност от няколко милиона лв. и акцентира, че това е инвестиция в екологията и в бъдещето на предприятието.
-->
Изпълнителният шеф на топлофикационното дружество съобщи, че ще не престават да употребяват и биомасата като изцяло екологично гориво. Инж. Димитров изясни, че при оползотворяването на биогорива не се отделят нездравословни излъчвания. По думите му сдружението следва европейската политика за поощряване на производството на сила от възобновими източници в централизираното топлоснабдяване. " Биомасата е значим източник на сила, който разрешава грижа за околната среда. Тя е основен запас в международен мащаб. България има забележителен капацитет за  оползотворяването на този тип гориво " съобщи инж. Димитров. Той добави, че биомасата има максимален енергиен капацитет, спрямо всички други енергийни източници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР