Бизнес моделът на дейта центровете създава множество условия за устойчиво

...
Бизнес моделът на дейта центровете създава множество условия за устойчиво
Коментари Харесай

Как един център за данни може да стане еталон за въвеждане на екологични и социални стандарти

Бизнес моделът на дейта центровете основава голям брой условия за стабилно развиване, а това разрешава както на тях, по този начин и на клиентите, които ги употребяват, да следват доста по-успешно правилата на така наречен идея ESG  (екология, обществена отговорност и положително управление). Центровете за данни съставляват съвременни уреди с извънредно добра съгласуваност и отбрана, където други компании разполагат свое съоръжение или наемат такова, с цел да съхраняват фирмените си данни, приложения и други цифрови активи. Затова и фактори като енергийна успеваемост са от изключително значение за сполучливо развиване.

“Наличието на дейна позиция и действителни дейности на една организация в посока на устойчивото развиване на промишлеността и обществото може да подсигурява големите изгоди за нея от приемането на ESG политики. Сред тях са – възстановяване репутацията на марката, понижаване на оперативните разноски, повишение на удовлетвореността, задържането на чиновниците. Това несъмнено подкрепя насърчаване на удобни и устойчиви взаимоотношения със заинтригуваните страни, като им дава една нова вероятност ” – споделя Георги Цеков, изпълнителен шеф на българския център за данни .
-->
Той показва няколко метода, посредством които характерните бизнеси като центровете за данни могат да оказват помощ за използването на най-хубавите политики в региона на екологията, обществените действия и положителното ръководство, измежду които попадат тактиките за енергийна успеваемост, понижаване на отпадъците, обществена отговорност, положително ръководство и други

Енергийна успеваемост

Прилагането на енергийно ефикасни практики за понижаване на въглеродния отпечатък е част от корпоративната просвета на от ден на ден обществено виновни бизнеси. За задачата от Датикум употребяват енергийно ефикасен хардуер и системи за изстудяване, внедряват възобновими енергийни източници и усъвършенстват потреблението на сила посредством виртуализация и автоматизация.

Сред практиките на центъра за данни са също усъвършенстване на хардуерната инфраструктура за понижаване потреблението на сила, потребление на технологии за виртуализация за консолидиране на сървърите и понижаване броя на нужните физически сървъри, усъвършенстване на системите за изстудяване, което е от първостепенно значение за понижаване на потреблението на сила, потребление на възобновими енергийни източници, като слънчева, вятърна или водна сила, което оказва помощ за понижаване на въглеродния отпечатък, както и автоматизация за усъвършенстване потреблението на сила посредством датчици за автоматизирано контролиране на охладителните системи. Всички тези подходи разрешават както на нея, по този начин и на нейните клиенти да лимитират своя отпечатък върху околната среда.

Намаляване на отпадъците

Българският център за данни реализира тактиките си за понижаване на отпадъците посредством използване на практики за кръгова стопанска система. Това включва преработване, наново потребление на материали и използване на системи със затворен цикъл, които свеждат до най-малко нуждата от нови запаси.

“В нашите бизнес интервенции постоянно се сблъскваме с въпроса какъв брой е значимо намаляването на отпадъците. Това е сериозен аспект от използването на ESG политики в центровете за данни. ИТ промишлеността генерира доста количество електронни боклуци, боклуци от опаковки и други типове скрап от производството, внедряването и изхвърлянето на хардуерно съоръжение. За да понижим отпадъците, нашият дейта център ползва правилото на кръговата стопанска система, който се показва най-просто посредством формулата на трите R (reuse, reduce, recycle – повторна приложимост, съкращаване и рециклиране) ” – изяснява още Георги Цеков.

Повторна приложимост, съкращаване и преработване

Датикум рециклира остарялото си ИТ съоръжение, в това число сървъри, устройства за предпазване и мрежово съоръжение. Центърът си партнира с компании, предлагащи наново потребление за нови приложения. Това може да включва потребление на остарели сървъри за предпазване, смяна на предназначението на мрежово съоръжение, както и даряване на актуализирано съоръжение на учебни заведения или организации с нестопанска цел. Центърът работи с доставчиците за понижаване на отпадъците по време на индустриалния развой, като да вземем за пример потребление на екологично чисти материали, ограничение на опаковките и усъвършенстване потреблението на ресурсите за понижаване на цялостното влияние върху околната среда.

Социална отговорност

Датикум взе участие в обществено виновни действия посредством поддръжка на локалните общности, вложение в образование и развиване на чиновниците, както и посредством партньорство с организации с нестопанска цел за поощряване на обществени дела. Компанията поддържа зелена самодейност за засаждане на гора наоколо до столицата на България.

Добро ръководство

Българският снабдител на облачна инфраструктура ползва обективни и строги практики за ръководство, с цел да подсигурява спазването на етичните и правните стандарти. Това включва основаване на бистрота при събирането и потреблението на данни, използване на сигурни и тествани практики за киберсигурност, поощряване на многообразието и приобщаването на хората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР