Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че е

...
Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че е
Коментари Харесай

Рио Фърдинанд разкри защо е отказал на Барселона през 2008 година

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че е имал опция да премине в Барселона през 2008 година, само че решил, че е прекомерно рисковано и предпочел да остане на " Олд Трафорд ". Централният бранител разговарял с тогавашния треньор на Барса Франк Рийкард към полуфиналните мачове сред двата тима в Шампионска лига.

" Говорих с Рийкард в тунела след мача с Барселона. След това и моят сътрудник договаря с управлението на Барселона ", сподели Фърдинанд пред BT Sport.

Фърдинанд решил, че рискува с възможен трансфер в Барселона, защото по това време е временен интервал за каталунците.

" Когато ме желаеха, ние ги победихме и спечелихме Шампионска лига. Защо трябваше да напущам Юнайтед и да вървя в различен тим? Винаги съм желал да играя в чужбина, само че ме спря това, че имах триумфи и в Англия. Имах шанс да попадна в огромен тим като Манчестър Юнайтед и беше немислимо да напусна ", сподели още Фърдинанд.

На идващия сезон Барселона печели невиждан требъл с Шампионска лига, купа и Купа на краля под управлението на Пеп Гуардиола. А на финала в Шампионска лига през 2009 година Барса побеждава точно Юнайтед с 2:0.

" По това време Меси беше едвам на 20, Шави и Иниеста занапред започваха да се утвърждават в състава. Тогава те не бяха играчите, които станаха три-четири години по-късно ", сподели Фърдинанд, който прекара 12 години в Манчестър Юнайтед и завоюва шест трофеи във Висшата лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР